ep archivo   el presidente de aena maurici lucena interviene en el ciclo de debates la industria de
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Bankinter no compra Aena després de la presentació del Pla Estratègic 2022-2026 presentat pel gestor espanyol d'aeroports, ja que "torna a posar de manifest la vulnerabilitat en un entorn d'elevada inflació".

  • 176,10€
  • 0,17%

Aquests experts destaquen que “les tarifes no pujaran almenys fins al 2026 i la capacitat de reduir costos és molt limitada”. A més, comenten que "la principal font de creixement serà l'expansió internacional, que suposa més riscos i inversions".

Per això, malgrat que han revisat les estimacions de beneficis a l'alça (esperen un marge Ebitda del 55%, enfront del 52% anterior), han retallat el preu objectiu un 6%, fins als 125,80 euros per acció, "com a conseqüència d'aplicar una taxa de descompte més gran, per fort repunt en rendibilitat dels bons sobirans".

Tampoc es mostren impressionats per la represa del pagament de dividends el 2023. "La companyia confirma el 80% de payout, encara que basat en flux de caixa en comptes de benefici net. Això significa un dividend una mica més gran de l'estimat per al 2022 (4,7 euros/acció o 3,8% de rendibilitat)".

"En definitiva", conclouen, "encara assumint la consecució total del nou pla estratègic, Aena amb prou feines ofereix potencial de revaloració respecte al nostre preu objectiu, per la qual cosa mantenim recomanació en neutral".

Noticias relacionadas

contador