luis mora pharammar
28,82€
  • 0,40€
  • 1,41%

Bankinter ha retallat el seu consell sobre PharmaMar fins a 'neutral' des de 'comprar' després de conèixer que l'estudi Atlantis de Zepzelca (lurbinectedina) en combinació amb doxorubicina no va complir amb l'objectiu primari preestablert de supervivència global.

La biotecnològica es desploma aquest dijous a borsa després de donar a conèixer la "mala notícia". "Canviem la nostra recomanació a 'neutral' des de 'comprar' i posem el nostre preu objectiu en revisió", assenyalen aquests analistes.

PharmaMar ha comunicat abans de l'obertura de mercat que l'estudi multicèntric i aleatori de fase III Atlantis no ha complert l'objectiu primari preestablert de supervivència global (OS, 'overall survival'), en comparació amb lurbinectedina en combinació amb doxorubicina amb el braç de control. "És important destacar que, tant en l'objectiu primari com en les anàlisis clau secundàries i de subgrups, els resultats van afavorir al braç de combinació amb lurbinectedina. La monoteràpia amb lurbinectedina no va ser provada en Atlantis", ha precisat en una nota enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La pressió venedora ha impedit que PharmaMar comencés a cotitzar a les nou, amb l'obertura de mercat. Ha arrencat al voltant de mitja hora després amb retallades del 20%, que ara es redueixen fins al -13%.

Els responsables de Jazz Pharmaceuticas, soci de PharmaMar, i de la pròpia companyia espanyola, s'han mostrat esperançats malgrat les males notícies i han dit que seguiran treballant amb l'FDA (Food and Drug Administration) nord-americana per aconseguir el 'full approval' de lurbinectedina.

Noticias relacionadas

contador