ep archivo   dos aviones de iberia en el aeropuerto adolfo suarez madrid barajas
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Després de presentar uns resultats positius, IAG s'emporta una pujada de preu objectiu per part de Bankinter. L'entitat col·loca ara la valoració de les seves accions als 2,6 euros, enfront dels 2,4 euros, amb consell de compra. Però matisa: “És un valor recomanat només per a perfils dinàmics, perquè està subjecte a una elevada volatilitat”.

IAG

  • 2,13€
  • -0,75%
  • 1,82£
  • -1,11%

Com expliquen els analistes al seu darrer informe, la pujada del preu objectiu es produeix en un context en què IAG ha presentat uns resultats millors del que s'esperava i és positiu quant a l'evolució de les reserves. Cal recordar que, el primer semestre del 2023, la companyia va registrar un benefici net després d'impostos de 921 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 654 milions del mateix període de l'any anterior.

"A més, es veu beneficiada d'una moderació en els preus del petroli i de la consolidació del sector (Air Europa i/o TAP Portugal)", afegeixen.

Els experts destaquen que el sector aeri es recupera amb força. "De fet, l'Associació de Línies Aèries estima que comercialitzarà un 1,3% més seients que abans de la pandèmia. Segons Aena, el trànsit aeri als aeroports espanyols es va incrementar entre gener i juny un 23,4% enfront del 2022 i un 1,2% enfront del 2019.

"Alguns factors serveixen de catalitzador, com la demanda embassada, la consolidació del sector, la caiguda del petroli o la moderació de la inflació", apunten, alhora que assenyalen com a principals punts a monitoritzar les vagues previstes, el retard en l'entrega d'avions o la manca de personal. "Tot això pot afectar un sector sensible als costos de finançament més grans", diuen.

Pel que fa als propers resultats, l'escenari central de Bankinter preveu una millora progressiva del patrimoni net via benefici net positiu els propers anys, fins i tot en el cas de tancar-se la compra d'Air Europa.

Precisament, quant a aquesta operació, que prossegueix el seu curs, però encara està pendent d'aprovació, comenten que el principal escull és el regulador de competència, que podria obligar-lo a desfer-se d'algunes rutes i la possible tardança a donar-ne l'aprovació.

"Per això, per prudència, no incloem de moment l'operació en les nostres estimacions ni valoració. Al nostre parer, l'adquisició genera valor. A més, té sentit estratègic, ja que permetria crear a Madrid un gran hub intercontinental entre Europa i Llatinoamèrica i elevaria la seva presència a Àsia, evitant l'entrada d'altres operadors", expliquen.

Noticias relacionadas

contador