ep aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Bankinter retalla el preu objectiu d'Audax, fins als 1,6 euros per acció enfront dels 1,9 euros previs i rebaixa la seva recomanació, deixant de ser una compra i passant a neutral. "Els resultats estan penalitzats pel fort increment dels preus als mercats majoristes d'electricitat i gas on Audax adquireix la majoria de l'energia que distribueix", destaquen els analistes de l'entitat.

  • 1,58€
  • 1,28%

Al tercer trimestre del 2021, els resultats milloren des dels tres mesos anteriors, però són inferiors als del tercer trimestre de l'any passat. "Els resultats continuen impactats per l'augment dels preus al mercat majorista d'electricitat".

Tot i gairebé doblar els ingressos als nou primers mesos del 2021, el marge brut cau pràcticament a la meitat que durant el mateix període de l'exercici anterior, el benefici brut augmenta un 5% i no absorbeix el creixement de les despeses d'explotació (+31%). En definitiva, destaquen que la companyia continua en pèrdues.

Segons expliquen en un informe, els analistes de Bankinter no veuen catalitzadors a curt termini, el preu de l'energia segueix a prop de màxims “i creiem que aquesta situació pot impedir que els marges del negoci de comercialització es recuperin a curt termini”.

Per això, prefereixen "adoptar una postura de prudència i esperar que es normalitzin els preus al mercat majorista i que els resultats es recuperin".

Noticias relacionadas

contador