ep aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables s'ha disparat en borsa (+10,03%) després dels seus resultats, malgrat que el seu marge brut de beneficis s'ha desplomat pràcticament a la meitat als nou primers mesos del 2021.

  • 1,78€
  • -1,11%

"Els resultats continuen impactats per l'augment dels preus al mercat majorista d'electricitat. Tot i gairebé doblar els ingressos fins al setembre, el marge brut cau pràcticament a la meitat que el mateix període de l'any passat. I el benefici brut augmenta un 5% i no absorbeix el creixement de les despeses d'explotació (+31%)", explica Pedro Echeguren, analista de Bankinter.

"No veiem catalitzadors a curt termini, el preu de l'energia segueix prop de màxims i creiem que aquesta situació pot impedir que els marges es recuperin a curt termini. Posem el nostre preu objectiu en revisió (anterior 1,90 euros per acció) i rebaixem la nostra recomanació a neutral des de comprar”, afegeix aquest expert.

TANCAMENT DE CURTS

La raó per explicar els forts guanys del valor malgrat aquests febles resultats és el tancament de posicions curtes en un dels valors en què els inversors baixistes estan més posicionats.

Segons ha publicat FundNews aquesta mateixa setmana, el fons Citadel, del cèlebre Ken Griffin, manté oberta una posició baixista sobre el 3,5% del capital.

A aquesta posició s'hi afegeixen altres especuladors amb posicions curtes, com Linden Advisors, que manté un curt sobre l'1,18% del capital des del mes de juny passat. A més, la posició baixista de Polar Asset Management és del 0,69%, mentre que D.E. Shaw & Co. manté un curt sobre l'1,01% del capital.

Noticias relacionadas

contador