ep el consejero delegado de bankia jose sevilla durante su intervencion en la presentacion de los
Óscar Cañas - Europa Press
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha negat que l'entitat hagi de cobrar als clients particulars pels dipòsits, si bé, ha confirmat que a les empreses sí que se'ls està repercutint, sigui quina sigui la seva grandària. Ho ha fet durant la roda de premsa posterior a la presentació dels resultats corresponents als nou primers mesos de l'any, període durant el qual el banc va obtenir un benefici net atribuït de 575 milions d'euros, un 22,6% menys respecte al mateix període de 2018.

Així, Bankia tanca rotundament la porta a cobrar als particulars pels seus dipòsits, al contrari del que va fer fa uns dies Sabadell. Jaume Guardiola va explicar que és "inevitable" que s'acabi cobrant als minoristes, tot i que creu que serà la dinàmica competitiva la que marqui quan.

"La nostra intenció és no repercutir el tipus de dipòsit als particulars", ha subratllat el conseller delegat de Bankia, i alhora ha subratllat la continuïtat de la seva política de traslladar aquests costos financers a les persones jurídiques.

Segons ha explicat el banquer, Bankia va començar cobrant pel dipòsits a institucionals, a les grans empreses de tipus multinacional o a les vinculades al món financer, com les gestores d'actius o asseguradores.

No obstant això, a mesura que l'escenari de tipus negatius ha continuat accelerant i les perspectives del seu manteniment en el temps s'han prolongat, l'entitat "ha anat baixant a l'àmbit de les empreses en sentit ampli". Preguntat per si algun competidor mourà fitxa en aquest sentit, Sevilla ha dit que no sap què farà la resta del sector, però ha insistit que "el raonable és que amb aquests nivells no es repercuteixi a clients particulars".

El Banc Central Europeu (BCE) va mantenir la setmana passada sense canvis el tipus d'interès de referència per a les seves operacions de refinançament al 0%, amb la taxa de facilitat de dipòsit al -0,50% i la de facilitat de préstec al 0,25%.

Sevilla s'ha referit també a l'augment del traspàs de dipòsits a fons. En la seva opinió, Bankia està guanyant quota pel fet que venia d'uns nivells d'intermediació més baixos que la mitjana, alhora que ha remarcat que no implica un augment del risc per al client perquè es realitza un exhaustiu perfil del caràcter de cadascú.

AUGMENT D'ALTRES COMISSIONS

D'altra banda, el banquer ha negat que estiguin augmentant les comissions d'altres serveis. "Si fan alguna cosa és més aviat baixar", ha destacat. Sevilla ha indicat que l'augment observat en el compte de resultats pel que fa a les comissions respon als volums i no a un creixement unitari. "Respon a una política de creixement de volums i no a un augment de les tarifes", ha asseverat.

També ha dit que confia que l'euríbor no es veurà a nivells del -0,60%. "No crec que aquest escenari es doni. S'ha anat normalitzant a nivells del -0,28%", ha afegit, per la qual no preveu que empitjori el mercat hipotecari.

Noticias relacionadas

contador