• Considera que el banc està en una posició dèbil per augmentar el seu marge d'interessos
  • En canvi, ha elevat el seu consell sobre CaixaBank a 'sobreponderar'
ep jose ignacio goirigolzarri presidente bankia

Els analistes de Credit Suisse han retallat de manera dràstica la valoració de Bankia un 25%, fins a 3,60 des de 4,80 euros per acció. A més, han rebaixat la seva recomanació sobre el valor fins a 'infraponderar' (reduir en cartera) des de 'sobreponderar' (augmentar en cartera).

  • 1,78€
  • 2,65%

Les accions del banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri cauen un 0,5% en borsa, fins a 3,90 euros per títol. Segons l'opinió dels experts del banc suís, Bankia està "sobrevalorat" en relació als seus bancs comparables en el context d'una menor rendibilitat esperada fins a 2019, una posició més feble de solvència i per donar suport el seu marge d'interessos en absència d'augments de tipus d'interès.

La seva previsió és que el Banc Central Europeu no comenci a elevar el preu del diner fins al 2019 de manera molt gradual, de manera que el seu impacte en la millora esperada dels bancs espanyols encara queda molt llunyà. Per això, assumeix que durant el 2018 les entitats ho tindran molt complicat per millorar la seva rendibilitat, perquè el descens a les provisions i la reducció de costos ja s'han aconseguit en la majoria i han estat descomptats pel mercat.

Per anàlisi tècnica, després de no superar la resistència dels 4,13 euros, el títol busca ara els 3,8 euros, la base del moviment lateral-baixista en què s'està desplaçant el preu des del passat mes de maig. L'entitat va presentar resultats dels nou primers mesos de l'any a finals d'octubre. El seu benefici va augmentar un 1%, fins a 739 milions d'euros, però el seu marge d'interessos va caure un 10%, fins a 1.467 milions.

Credit Suisse s'ha mostrat molt més positiu amb CaixaBank, ja que ha elevat el seu consell a 'sobreponderar' des de 'mantenir' i el seu preu objectiu fins a 4,40 des de 4,20 euros per acció. Els títols de l'entitat pugen un 1,5%, fins a 3,98 euros. En la seva opinió, CaixaBank compta amb un negoci més potent que Bankia i els seus nivells de solvència són més elevats.

A més, el banc suís ha reiterat el consell de 'neutral' sobre Banc Sabadell, però ha reduït lleugerament la seva valoració fins a 1,65 des d'1,80 euros per títol. L'entitat cau un 0,1% en borsa, fins a 1,66 euros. Per Credit Suisse, les seves accions estan "justament valorades" pel mercat i no compta amb catalitzadors que donin suport a una visió més positiva.

Noticias relacionadas

contador