• Bankia podrà tenir accés a activitats que tenia limitades fins al moment
  • Entre aquestes activitats es troba poder accedir a la promoció immobiliària o als mercats de capitals
ep jose ignacio goirigolzarri presidentebankia 20170621130603
El president de Bankia, José Ignacio GoirigolzarriBANKIA

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha explicat que, a partir de gener de 2018, podran competir "d'igual a igual" amb la resta de bancs. Tal com ha assenyalat, en aquesta data, "ens veurem alliberats de les cotilles que ens va imposar la Comissió Europea el 2012". El president confia que estaran en igualtat de condicions.

  • 1,78€
  • 2,65%

D'aquesta manera, Bankia podrà tenir accés a activitats que fins al moment tenia limitades, com el finançament a la promoció immobiliària o determinada operativa en mercats de capitals.

Goirigolzarri ha recordat que aquest 2017 és l'últim any en què Bankia estarà sota el pla de reestructuració que va començar el 2012. Segons el president endinsar-se en la promoció immobiliària és un d'aquells reptes que comencen l'any que ve perquè "és un bon moment del cicle".

No obstant això, José Ignacio Gorigolzarri ha matisat que no espera donar "massa" pes a aquest negoci. De fet, ha afegit que no tindrà un impacte considerable en els comptes de l'entitat, sobretot durant els primers anys posteriors al final del veto.

"Vull deixar clar que no coinvertirem amb els promotors sinó que finançarem la promoció immobiliària, som banquers, que quedi clar", ha assegurat al seminari 'La cuarta revolución ¿Cómo afecta la agenda digital a la economía y a la industria?' organitzat per l’Apie i BBVA a Santander.

El president ha explicat que estan investigant com van a incorporar-se a aquest mercat. A més, preveu que a la tornada de l'estiu estiguin preparats els grups de treball especialitzats en el crèdit promotor.

Noticias relacionadas

contador