ep imagen de mercado bursatil
FLUIDRA - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Bank of America creu que Fluidra i Siemens Gamesa són dues de les cotitzades espanyoles més ben posicionades per afrontar aquest 2021. L'entitat destaca al seu últim informe que la primera va tancar el 2020 amb pujades del 112% i, la segona, del 74%.

  • 18,99€
  • -1,09%

Així ho recorda el banc d'inversió nord-americà al seu últim informe sobre el sector, que es titula Capital Goods: The promise of recovery.

Els experts consideren la multinacional d'equipament de piscines i 'wellness' una de les empreses preferides al sector entre les Smid-caps (companyies de petita i mitjana capitalització), i eleven el seu preu objectiu un 25,6% (fins als 24, 5 euros), xifra que suposa un potencial del 17,5% des del preu actual.

També constaten "la millora addicional de marges esperada el 2021 amb un fort volum recolzat en el creixement de l'activitat de nova construcció i complementada pels objectius de sinergies de costos", i consideren posades les bases "per capitalitzar la venda creuada de productes de Zodiac i Fluidra als EUA i Europa".

Pel que fa a la pandèmia del coronavirus, afirmen que la tendència a quedar-se a casa ha augmentat la nova construcció i el servei postvenda, i li atorguen una prima del 25% respecte al sector, enfront del 15% anterior.

Fa poc, Fluidra va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la novació del Conveni de Sindicació de Vot i Accions de les famílies fundadores, amb la qual cosa el 25% del capital de la cotitzada està sindicat.

SIEMENS GAMESA

Pel que fa a la multinacional d'energies renovables Siemens Gamesa, els analistes de BofA fixen el seu preu objectiu en 45 euros, un potencial alcista proper al 22% des del seu nivell actual.

Destaquen que el canvi climàtic està "marcant diferències" i influeix cada vegada més en les decisions d'inversió, entre les quals ressalten com una de les possibilitats comprar fabricants de turbines de vent, com Vestas, Nordex i Siemens Gamesa (el BofA afegeix que les tres van ser el 2020 les més alcistes del sector, amb la danesa Vestas i l'espanyola duplicant el seu preu al llarg de l'any).

La companyia s'ha vist impulsada a borsa durant els últims mesos, per l'interès sobre les energies verdes en general i, en particular, per les bones perspectives de les instal·lacions eòliques marines a nivell global.

BofA preveu que l'alt creixement esperat dels seus guanys vagi normalitzant els seus múltiples, passant d'un Ev/Ebitda (capitalització més deute entre Ebitda) de 17,8 vegades -amb les dades de 2021- a les 10,4 vegades -amb els de 2022-.

Noticias relacionadas

contador