ep merlin properties 20190425230012
EUROPA PRESS - Archivo

"Una flor no fa estiu, però pot canviar el sentiment". Així inicia Bank of America la seva prèvia del sector real estate europeu per al 2021, que deixa molt clara la seva preferència en la indústria, ia més cotitza a la borsa espanyola: Merlin Properties.

  • 9,98€
  • 1,84%

L'empresa de l'IBEX 35 és l'única de tot l'informe la recomanació de la qual ha estat doblement elevada, en saltar d''infraponderar' a 'comprar'.

Bank of America puja, a més, el preu objectiu de la SOCIMI fins als nou euros per acció, un 29% més que l'anterior (set euros). "No ha acabat tan malament com s'esperava", reconeix l'entitat nord-americana en referència a la cotitzada espanyola, que ara presenta una oportunitat d'entrada "mentre es posar al dia amb els seus rivals".

Merlin Properties està actualment, segons les estimacions de Bank of America, un 40% rebaixada des dels nivells que se li pressuposen. "Creiem que aquest descompte s'anirà reduint a mesura que la confiança en l'habilitat de la companyia per controlar el seu palanquejament, la percepció de risc i la recuperació econòmica millorin", argüeix.

"Malgrat que l'exposició de Merlin al sector del retail, que sens dubte serà un llast per al seu rendiment, creiem que el seu balanç aguantarà fins i tot en un escenari d'estrès", segueix argumentant l'entitat nord-americana. "Un dividend pla aquest any hauria de mantenir el palanquejament sota control", afegeix.

EL TOTXO ESPANYOL ESTÀ DE MODA

Cal recordar que Bank of America no és l'única que està apostant pel real estate o el totxo espanyol tot i la pandèmia. JP Morgan publicava un informe el passat 15 de gener en el qual deixava clara la seva devoció per Immobiliàries Colonial, valor que incloïa en els seus 'top picks' per a aquest 2021.

"Fem servir les oficines per 'jugar' amb la reobertura i aprofitar el pobre rendiment dels actius refugi des de l'últim trimestre del 2020", explicava llavors l'entitat nord-americana.

Noticias relacionadas

contador