ep archivo   logo de endesa 20231204115004
ENDESA - Archivo

Bank of America (BofA) confia en Endesa. Els estrategs del banc nord-americà han elevat la seva recomanació a comprar el valor des de neutral i n'han millorat el preu objectiu fins als 24,5 euros des dels 24,10 euros anteriors. "El despalanquejament recolza la pujada del benefici per acció (BPA)", afirmen.

  • 18,30€
  • 0,33%

Endesa es presenta com una de les accions més barates del sector de serveis públics europeu, cotitzant amb gairebé un 20% de descompte respecte al P/E mitjà de 10 anys i “amb un rendiment total potencial del 34% respecte al nostre nou preu objectiu de 24,50 euros", indiquen a BofA.

En aquest sentit, veuen marge per a la millora del BPA amb previsions per al 2024-26 un 4% per sobre del consens i, alhora, creuen que està relativament ben posicionada a curt termini per beneficiar-se potencialment d'una caiguda dels preus de la energia.

"Encara que pronostiquem una CAGR d'EBITDA relativament baixa de 3,4% per a 2024-28E a Endesa, això és una funció de la baixa despesa de capital, cosa que alhora significa que Endesa s'està despalanquejant. (...) A més, amb un ND/EBITDA de només 1,5 vegades per al 2026E, creiem que Endesa té marge per duplicar la inversió en xarxes fins a 1.400 milions d'euros anuals en el cas que es millorin els rendiments regulats”, subratllen des de la firma.

Pel que fa als preus de l'energia, han disminuït entre un 25% i un 30% en els darrers tres mesos i a BofA hi veuen poques perspectives de recuperació a curt termini. En aquest escenari, Endesa està “relativament ben protegida” del risc de rebaixes.

"Li falta generació de 9TWh el 2024E, els preus al detall espanyols s'han vist limitats per la recuperació del gas de 67€/MWh, ja vençuda, per la qual cosa tenen baixos desavantatges, i es pot beneficiar d'una freqüència cada vegada més gran de preus d'energia zero i preus baixos de PPA a Espanya", conclouen.

Noticias relacionadas

contador