ep archivo   logo de sede de endesa
ENDESA - Archivo

Els experts de Goldman Sachs han elevat la seva recomanació sobre Endesa fins a comprar des de neutral, i el preu objectiu de les seves accions fins als euros des dels anteriors 22 euros.

  • 17,84€
  • -0,86%

Aquests analistes també han millorat el consell per a la portuguesa EDP Renovaveis fins a comprar des de neutra', amb una valoració de 19,50 euros per títol.

PLA ESTRATÈGIC

Endesa ha tingut un comportament discret en borsa a causa de la reacció negativa del mercat al Pla Estratègic fins al 2026 de la companyia, que va revisar a la baixa els dividends i els objectius per a aquest 2024.

Analistes com els de Morgan Stanley o Bankinter van mostrar poc entusiasme pel pla d'Endesa, reduint el preu objectiu del valor, encara que mantenint el consell de compra en el cas del banc taronja. Per contra, diverses empreses d'anàlisi sí que es van mostrar favorables a una de les darreres operacions de la cotitzada davant la possible venda d'una cartera de renovables.

Així mateix, l'agència Standard & Poor's (S&P) va rebaixar un esglaó la qualificació creditícia a llarg termini d'Endesa des del 'BBB+' fins a 'BBB', amb perspectiva estable, mentre que la valoració a curt termini es va mantenir en A-2.

Noticias relacionadas

contador