• El benefici per acció va ser de 48 centaus, dos per sobre del consens d'analistes
  • Els ingressos es van incrementar un 1% fins als 21.800 milions de dòlars
bank of america

Bank of America Merrill Lynch, un dels gegants del sector financer nord-americà, ha millorat els seus comptes durant el tercer trimestre. Segons els resultats publicats per l'entitat aquest divendres abans de l'obertura de Wall Street, ha incrementat el benefici un 12,7% i ha superat les expectatives del mercat. Les accions del banc cotitzen amb pujades de l'1% al 'premarket', abans de l'obertura de la Borsa de Nova York.

  • 38,32$
  • -0,13%

En concret, l'increment de 632 milions de dòlars en un any fins als 5.587.000 de dòlars generats entre juliol i setembre és més gran que el previst pels experts. Així, el benefici per acció ha crescut cinc centaus fins als 48 centaus, enfront del resultat diluït entre els accionistes de 46 centaus que projectava el consens d'analistes seguits per FactSet.

Per la seva banda, els ingressos del banc augmenten un 1% fins als 21.800 milions de dòlars, gràcies a l'augment del 9% del marge net d'interessos, que fa referència a l'activitat tradicional de generar ingressos per la diferència d'interessos entre prestar i captar diners, fins als 11.200 milions de dòlars. Aquesta xifra es veu afectada positivament per les alces dels tipus d'interès. La resta d'ingressos per a un banc amb una potent branca de banca d'inversió, augmenten un 7% fins als 10.700 milions de dòlars. Bank of America assenyala que hi ha hagut menys ingressos per operacions d'hipoteques i per la seva activitat de trading, parcialment compensats per les comissions de la gestió d'actius.

La ràtio de capital CET1, que mesura la solvència d'acord amb els requisits de Basilea, augmenta un punt percentual fins a l’11,9%. "El nostre balanç roman sòlid, cosa que ens va permetre recomprar gairebé 3.000 milions de dòlars en accions ordinàries i pagar 1.300 milions de dòlars en dividends durant el trimestre", sosté Paul M. Donofrio, director financer de Bank of America.

Noticias relacionadas

contador