popular banco

Banco Popular ha decidit eliminar les clàusules sòl que figuraven fins ara en els contractes d'hipoteca de 101.000 clients, decisió que es produeix després que el 21 de gener passat el Tribunal Suprem les declarés nul·les.

Fonts de l'entitat, segons l'agència Efe, han confirmat que només han eliminat les clàusules sòl de les hipoteques concedides a particulars per a la compra d'habitatge, i que la decisió es produeix després de la decisió del Suprem del gener ratificada el mes de febrer passat.

De fet, entre les clàusules sòl declarades nul·les hi havia les de Popular, després que l'Audiència Provincial de Madrid desestimés els recursos presentats pel banc per considerar «abusives» les condicions dels contractes hipotecaris, segons recorda Efe.

En la sentència del Suprem, obra del jutge de la sala primera Pedro José Vela Torres, s'assegurava que la decisió s'havia pres perquè els préstecs hipotecaris no reunien «les exigències de transparència aplicables».

EFECTES PER A POPULAR

Segons els experts, apunta Efe, la decisió afecta el 10% de la cartera hipotecària i Popular, i provocarà un descens dels ingressos del voltant de 90 milions d'euros a l'any, segons va confirmar en el seu moment el conseller delegat, Francisco Gómez.

Les accions de Popular cauen aquest divendres, cap a les 16.30 hores, un 1,82%, fins a 2,317 euros. En l'acumulat de l'any, baixen un 24,52%.

contador