• També vendrà actius, acomiadarà a 2.600 empleats i tancarà 500 oficines
  • Encara que aquest procés estarà condicionat pel referèndum del 4 de desembre
monte-paschi-veut-ceder-pour-1-8-milliard-d-euros-de-creances-douteuses

Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) ha caigut un 13% en la borsa italiana, després d'aprovar una ampliació de capital de 5.000 milions d'euros, una xifra gairebé vuit vegades major que la seva actual capitalització borsària, que es troba per sota de 650 milions d'euros.

  • -
  • -

Es tracta de la tercera ampliació de capital que durà a terme el banc italià en els últims tres anys per intentar solucionar els seus greus problemes financers, que li han convertit en un de les pitjors entitats bancàries d'Europa. Els seus títols perden gens menys que un 82% en el que va d'any. Aquest divendres han caigut un 13,08%, fins a 0,20 euros per acció, prop del seu mínim anual de 0,16 euros.

BMPS escometrà també altres accions, com la venda d'alguns dels seus negocis per seguir reforçant la seva capital i el traspàs de gran part dels seus préstecs tòxics

Banc Monte di Paschi té previst començar aquesta nova ampliació per recapitalizarse a principis de desembre i acabar el procés abans de Nadal, segons va confirmar el conseller delegat, Marco Morelli. A més, Alessandro Falciai va ser nomenat nou president i es van confirmar els plans per a l'acomiadament de 2.600 empleats i el tancament d'unes 500 oficines.

A més, BMPS escometrà també altres accions, com la venda d'alguns dels seus negocis per seguir reforçant la seva capital i el traspàs de gran part dels seus préstecs tòxics. El Tresor italià, que controla el 4% del capital, també es va mostrar partidari de realitzar l'ampliació de capital. L'objectiu del banc és tornar a obtenir beneficis en 2018.

Els analistes de Link Securities comenten que totes aquestes notícies són positives tant per a Muntanya Paschi com per al conjunt de bancs italians i europeus. No obstant això, asseguren que “l'èxit/viabilitat d'aquesta operació va a dependre en gran manera del resultat del referèndum constitucional que se celebra a Itàlia el dia 4 de desembre”.

En la seva opinió, si les propostes del primer ministre, Matteo Renzi, són rebutjades, aquests experts veuen “complicat” que el banc “sigui capaç de cobrir amb èxit l'ampliació”, la qual cosa perjudicaria al sector bancari italià i també a la resta de bancs europeu.

contador