• Els resultats reflecteixen la positiva evolució del negoci típic bancari
  • Aquests analistes també destaquen "la millora en els índexs de qualitat creditícia"
ana botin santander

Els analistes de Bankinter han reiterat el consell de 'comprar' sobre les accions de Banc Santander, amb una valoració de 6,75 euros.

  • 4,85€
  • 2,16%

Aquests experts han retallat lleugerament a la baixa el seu objectiu alcista a 12 mesos des dels anteriors 6,90 euros, però mantenen la seva confiança sobre la bona evolució borsària del banc presidit per Ana Botín.

Després d'analitzar els resultats de 2017, que van mostrar una pujada del seu benefici del 7%, fins a 6.619 milions d'euros, Bankinter afirma que el compte de pèrdues i guanys reflecteix "la positiva evolució del negoci típic bancari", ja que "el marge d’interessos i les comissions creixen a doble dígit, malgrat els baixos tipus d'interès a les economies desenvolupades".

Aquests analistes també destaquen "la millora als índexs de qualitat creditícia", tant pel que fa a la morositat com a la cobertura d'actius improductius. "Valorem positivament l'evolució dels índexs de qualitat creditícia i pensem que la venda del 51% del negoci immobiliari de Popular a Blackstone facilitarà encara més la caiguda en la taxa de mora durant els propers trimestres", expliquen.

Finalment, consideren important "la diversificació d'ingressos del banc", ja que Europa representa el 52% del benefici net i Amèrica, el 48%. "Pensem que es donen les condicions perquè Santander compleixi, fins i tot superi els objectius financers establerts al pla 2016/2018", conclouen.

Noticias relacionadas

contador