ep imagen de una oficina del banco santander
EUROPA PRESS - Archivo
4,81€
  • 0,06€
  • 1,31%

Banc Santander tancarà aquest divendres altres 200 oficines en el marc de l'execució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que està escometent l'entitat després de la integració de Banc Popular i que contempla la clausura d'un total de 1.150 sucursals.

D'aquesta manera, segons el calendari marcat per Banc Santander, després d'haver tirat el tancament en 175 oficines fa tres setmanes, aquest divendres 8 de novembre es durà a terme la clausura d'altres 200 sucursals, a les quals seguiran 211 més el dia 22 de novembre, quan finalitza el procediment.

En aquesta nova sèrie, que se suma a les cinc tandes ja executades, Banc Santander tancarà 46 oficines a Andalusia, 30 a Madrid, 27 entre la Comunitat Valenciana i Múrcia i 20 a Galícia. Al mateix temps, es veuran afectades 21 oficines a Catalunya, 10 a Balears i 7 sucursals a Castella i Lleó. Aquest divendres també baixaran la persiana sis oficines entre Cantàbria i Astúries, altres sis, a Extremadura i set, a Castella-la Manxa, a més deLS quinze, entre Aragó, Navarra i La Rioja i cinc, a Canàries.

El banc va comunicar que començaria a executar aquest pla després que acabés el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular dins el grup, la qual cosa va tenir lloc el passat mes de juliol. En qualsevol cas, l'entitat va tancar 116 oficines al maig i juny, però en aquell cas es va tractar de sucursals que van tancar a territoris pilot o perquè el seu negoci era limitat i es van traspassar a agents col·laboradors, segons les fonts consultades.

En sumar tots els tancaments ja executats i els previstos per a aquest divendres, Banc Santander haurà clausurat 917 oficines. Segons el que es preveu, encara queda una tanda més que afectarà 211 sucursals, fins a sumar-ne 1.128. Les 22 restants són oficines residuals que podrien anar ajustant-se a mesura que es va completant el pla.

NO HI HA MUNICIPIS EXCLOSOS DELS SERVEIS

Malgrat l'anunci dels 1.150 tancaments, cap municipi es quedarà sense serveis bancaris, ja que, a més que la majoria de les clausures s'estan produint a les ciutats, la xarxa d'agents i col·laboradors s'està reforçant. Amb tot, cada oficina que es tanca té una altra sucursal del grup a una distància mitjana d'uns 230 metres. El banc ha explicat en diverses ocasions que la racionalització de la xarxa s'emmarca en la necessitat de millorar l'eficiència a causa de la duplicitat derivada de la integració de Banc Popular.

Banc Santander i la representació sindical van firmar el passat mes de juny un ERO que contempla el tancament d'1.150 oficines, la pèrdua de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou, en funció de l'edat.

LES CONDICIONS

Per a cobrir les extincions, Santander oferia als treballadors d'entre 55 i 61 anys prejubilar-se amb el 80% del salari pensionable o amb el 75% més el 60% del complement voluntari, mentre que als majors de 62 anys els abonarà l'equivalent a 20 dies per any treballat, amb el límit d'una anualitat, i sense primes.

L'ERO contempla l'extinció de 3.223 llocs de treball i prejubilacions des dels 55 anys amb entre el 75% i el 80% del sou

El col·lectiu d'entre 50 i 54 anys podrà deixar l'entitat amb el 60% del salari pensionable de sis anualitats i un màxim de 380.000 euros, sense descompte per atur i amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys, actualitzable fins a un màxim del 3%. A aquest grup també se'ls donarà primes per voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni complet treballat, una prima addicional d'entre 5.000 i 30.000 euros en funció de la seva antiguitat i una altra de 15.000 euros.

Pel que fa als treballadors de 49 anys o menys, o els que tinguin una edat superior però no acumulin 15 anys d'antiguitat, les extincions vindran acompanyades d'una indemnització de 40 dies per any treballat, fins a un màxim de 24 mensualitats. Aquest col·lectiu també tindrà primes de voluntarietat de 2.000 euros per cada trienni d'antiguitat i entre 5.000 i 30.000 euros més en funció dels anys que porti al banc.

Banc Santander ha assumit el compromís de recol·locar el 100% dels qui vulguin continuar treballant, tal com ha ocorregut en altres ocasions. A l'ERO dut a terme el 2016 es va aconseguir aquest objectiu, mentre que en l'ajust escomès el 2018 l'èxit fins ara ha estat del 73%, amb previsió d'aconseguir el 100% durant el segon semestre de l'any.

Noticias relacionadas

contador