• Reitera el consell de 'comprar'
  • Recalca que als títols de la de l'acer segueix quedant-los recorregut tot i haver pujat un 370% en dos anys
cbarcelormittal short

Els experts de Citi es mostren optimistes amb ArcelorMittal i consideren que encara li queda recorregut malgrat les fortes pujades que porta acumulades el grup de l'acer. Per això, des de Citi han elevat el seu preu objectiu fins als 36 euros des dels 30 previs, la qual cosa suposa atorgar-li un potencial de revaloració del 23% des dels actuals preus de cotització (29,215 euros). Pel que fa al consell, reiteren 'comprar'.

  • 23,75€
  • -0,25%

Els experts de Citi segueixen així engrossint el voluminós grup d'analistes que aposten per comprar accions de la companyia. ArcelorMittal és el segon valor de l'IBEX més recomanat pels experts (només per darrere de Ferrovial), amb un 74% d'aquests aconsellant 'comprar' els seus títols, segons FactSet. Davant d'aquest percentatge, només un 8% aconsella 'vendre' la companyia. Cal destacar que, després de superar els seus màxims anuals al desembre passat (als 26,5 euros), els 30 euros, que no es veien des de principis de 2014, estan a 'tir de pedra'.

Des de Citi creuen que la trajectòria de guanys d'ArcelorMittal no ha tocat màxims. "Els diferencials d'acer de la Xina van pujar amb força durant el quart trimestre del 2017 i es mantenen elevats, cosa que es tradueix en una major rendibilitat per a Arcelor Mittal", expliquen. A més, en la seva opinió, continuarà la reducció del deute per part de la de l'acer - "reduirà el deute en 2.800 milions el 2018", assenyalant i recalquen que continua havent-hi valor en l'acció després de pujar un 370% en dos anys. "Incrementem les nostres previsions d'EBITDA per a 2018 i 2019 en un 6-10%", apunten, alhora que presenten aquest increment en el preu objectiu fins a 36 euros.

Les últimes xifres del tercer trimestre d'ArcelorMittal van superar les expectatives i a més van reflectir l'optimisme de la companyia de cara a proper trimestre a causa d'unes condicions de mercat que segueixen sent favorables, amb un escenari de recuperació de la demanda d'acer en tots els seus mercats. El passat 10 de novembre, ArcelorMittal va comunicar que el seu benefici atribuïble entre gener i setembre s'havia disparat un 156%, en obtenir 3.529.000 de dòlars (3.035.000 d'euros).

Noticias relacionadas

contador