ep aerogeneradores de audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables manté la seva valoració d'Investment Grade (BBB-) qualificada per EthiFinancer Ratings, l'antiga Axesor, sobre la base del seu consolidat posicionament en una indústria madura.

  • 1,78€
  • -0,11%

L'agència de qualificació ha valorat favorablement el posicionament competitiu consolidat al sector energètic i la creixent vocació internacional que mitiga el risc de concentració en l'activitat de comercialització i doten el grup de més resiliència davant d'escenaris desfavorables.

Destaca l'agència que el grup opera en un sector madur i altament regulat que malgrat les perspectives positives a llarg termini es troba actualment condicionat per un context complex. La indústria energètica, en conjunt, ofereix unes perspectives a llarg termini favorables, que pivotaran sobre les energies renovables. Tot i això, actualment, el sector s'està veient afectat pels elevats preus de l'energia amb màxims històrics i uns retards significatius en l'execució de projectes renovables per la lentitud en l'obtenció de permisos per part de les administracions, factors el futur desenvolupament dels quals condicionarà l'evolució a mitjà termini.

Axesor valora molt positivament l'estructura de propietat compromesa amb el negoci l'alta implicació del fundador i principal accionista José Elías Navarro que controla el 66,62% del capital i destaca la presència d'un dels family office de referència al mercat espanyol, com ara ho és la família Domínguez (grup Majoral), que participa en un 7,24% valorant favorablement una estructura de propietat més diversificada.

L'agència considera, a més, capacitat adequada per atendre els seus compromisos de pagament i per això l'agència es recolza en un resultat operatiu que s'espera que millori sota contextos més normalitzats i especialment una sòlida posició de liquiditat, caixa de 244,1 milions d'euros més instruments financers líquids per 250,3 milions d'euros, i un calendari de venciments de deute que fa preveure que el grup no presentarà dificultats a curt termini.

Noticias relacionadas

contador