ep aerogeneradors daudax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables ha anunciat aquest dilluns un "fita històrica" en la seva estratègia, enfocant tots els seus esforços i recursos en l'activitat de generació, a la qual incorpora 1.942 MWp fotovoltaics a la seva cartera de generació d'energia renovable. Les seves accions pugen ara un 1,5%, tot i que han arribat a disparar-se un 5% durant els primers compassos de la sessió.

  • 1,75€
  • -1,91%

El grup ha arribat a un acord de compra per incorporar al seu portfoli de generació un conjunt de projectes que sumen fins a 1.942 MWp, que s'aniran desenvolupant i posant en marxa al llarg dels propers mesos. Cal destacar que la titularitat dels projectes s'anirà incorporant al perímetre d'Audax Renovables durant les pròximes setmanes, tenint aquests megawatts compromesos en exclusiva.

Amb aquest acord, Audax ha dit que dona un gir de 360 ​​graus a la seva estratègia, suposant "un canvi de dimensió molt rellevant en la seva futura estructura", pel que fa als ingressos i compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient, donant un pas de gegant i centrant els seus esforços més que mai en l'activitat de generació d'energia 100% renovable.

L'acord de compra en exclusiva dels esmentats 1.942 MWp s'ha assolit amb el Grup Excelsior Times, titularitat de José Elías, màxim accionista d'Audax.

Com a operació vinculada, ha comptat amb les preceptives aprovacions de tots els òrgans de govern d'Audax Renovables, que s'han recolzat en una ferma opinió i valoració dels projectes, realitzada per Ernst & Young Espanya com a expert independent, i que, en funció del grau d'avanç de cada un d'aquests projectes, el valora en el seu conjunt en 102 milions d'euros. La forma de pagament d'aquesta transacció s'ha establert en efectiu o bé per compensació de crèdits que Audax Renovables té al seu favor amb el Grup Excelsior.

Amb aquesta operació, Audax Renovables compta amb un dels pipelines amb més qualitat del sector, en situar els seus projectes en aquelles zones amb millor recurs a les tecnologies en les quals està present, eòlica terrestre i fotovoltaica. Aquest fet és de gran rellevància, atès que les dues tecnologies i les seves localitzacions suposaran un increment en els nivells de facturació i EBITDA del Grup.

La distribució geogràfica dels projectes adquirits situa la seva ubicació a Espanya, Itàlia i Portugal, mercats estratègics del Grup on ja es troba l'activitat de comercialització de diferents societats, que compta amb àmplia experiència en els respectius mercats i que servirà per seguir proveint d'energia verda a tots els seus clients. La totalitat dels projectes incorporats es troben ubicats en immillorables localitzacions amb alta radiació solar.

Noticias relacionadas

contador