ep letras de atresmedia en lo alto de la sede del grupo de comunicacion atresmedia en san sebastian
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Atresmedia va obtenir un benefici net de 39,9 milions d'euros en els nou primers mesos d'enguany, el que suposa un descens del 50,3% respecte al mateix període de 2019.

  • 4,45€
  • -0,11%

Els ingressos nets d'Atresmedia van ser de 580,1 milions d'euros fins a setembre, un 19,8% inferiors als d'un any abans. El mercat publicitari, segons estimacions internes de la companyia, ha decrescut en el període gener a setembre de 2020 un 27,4%.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) del grup va aconseguir els 73,1 milions d'euros, un 42,1% inferior. Per part seva, el resultat net d'explotació (EBIT) va ser de 58,8 milions d'euros els nou primers mesos d'enguany, molt per sota dels 111,8 milions d'euros obtinguts durant el mateix període de 2019, un descens del 47,4%.

Les despeses d'explotació de l'acumulat a setembre de 2020 disminueixen un 15,1% respecte a l'acumulat a setembre de l'any anterior.

La companyia ha explicat que durant aquest exercici s'ha establert un pla d'estalvi, tant en consum de programes com en personal i altres despeses operatives, de cara a minimitzar la caiguda del mercat publicitari, especialment accentuada des del mes de març amb la crisi global de la Covid-19, "sense que això hagi afectat la posició competitiva del grup".

Els costos variables lligats a vendes disminueixen per la caiguda dels ingressos publicitaris durant els mesos de l'estat d'alarma.

Durant el tercer trimestre de 2020 les despeses d'explotació han crescut un 8,4% respecte al mateix període de 2019 principalment per l'increment de costos variables lligats a ingressos en la producció i distribució de continguts.

El deute financer net del grup és de 179,7 milions d'euros comparat amb 193,0 milions d'euros a desembre de 2019, una reducció de 13,3 milions d'euros. La ràtio deute financer net/EBITDA (últims dotze mesos) és del 1,30.

ES MANTÉ L'ORIENTACIÓ ESTRATÈGICA TOT I LA COVID

Donada la importància de l'impacte de la pandèmia en l'activitat econòmica i en els resultats dels nou primers mesos de l'any, Atresmedia ha dut a terme una revisió general dels potencials efectes sobre els resultats futurs, els fluxs de caixa previstos i la valoració dels actius en balanç. La primera conclusió de l'anàlisi és que els diferents negocis d'Atresmedia no han vist substancialment alterades les expectatives a llarg termini que existien abans d'aquesta crisi, de manera que es mantenen l'orientació estratègica i els objectius en aquest horitzó temporal.

A 30 de setembre de 2020, el flux net d'activitats d'explotació és positiu per un import de 49,0 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador