ep letras y logo de atresmedia en la entrada al edificio de la sede del grupo de comunicacion
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Atresmedia va guanyar 22,7 milions d'euros al primer semestre d'enguany, el que suposa un descens del 67,4% del seu benefici net respecte al mateix període de 2019, segons ha informat aquest dijous el grup a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 4,43€
  • 0,18%

Els ingressos nets d'Atresmedia van ser de 375 milions d'euros fins a juny, un 30,6% inferiors als d'un any abans, mentre que el resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup va ser de 42,8 milions d'euros, un 58,8% inferior.

Així mateix, el resultat net d'explotació (Ebit) va sumar 33,3 milions d'euros al primer semestre d'enguany enfront dels 94 milions d'euros obtinguts durant el mateix període de 2019, la qual cosa suposa un descens del 64,6%.

La companyia audiovisual ha destacat que es tracta d'"uns resultats marcats fortament per la crisi global de la Covid-19", que ha provocat una caiguda del mercat publicitari del 27,9% durant el període i del 42,9% al segon trimestre de 2020.

En aquest context, les despeses d'explotació es van reduir un 23,8% fins a situar-se en 332,2 milions d'euros, segons ha posat en relleu Atresmedia, "com a efecte de les mesures preses per la Companyia per frenar els efectes de la Covid-19 a curt i mitjà termini, mantenir la seva activitat i els llocs de treball".

En relació amb el Negoci Audiovisual, els ingressos nets es van situar en 350,6 milions d'euros millorant lleument les dades d'un mercat de televisió que cau un 31,8% durant el període i un 50% al segon trimestre de l'any, segons Infoadex.

Així mateix, ha indicat que l'Ebitda del negoci audiovisual va sumar 43 milions d'euros amb un marge sobre ingressos nets del 12,3%, i les despeses d'explotació van caure un 24,4%, "gràcies a una estricta política de contenció de costos i, especialment, d'estalvi en la programació de tots els canals d'Atresmedia TV", que ha descendit un 28,6%.

En relació amb l'audiència, Atresmedia TV va aconseguir una quota de mercat del 41,9% i el seu conjunt de canals es va situar en el període una quota d'audiència del 26,1%.

Respecte a Atresplayer Premium, la plataforma de pagament d'Atresmedia, la companyia ha informat que va registrar, a 30 de juny de 2020, un total de 253.000 subscriptors.

Dins d'Atresmedia Studios, Atresmedia Cinema ha estrenat durant el primer semestre de l'any dos llargmetratges: 'Malasaña 32' i 'Hasta que la boda nos separe'. A més, ha mantingut en explotació pel·lícules com a 'Legado en los huesos'. En conjunt representen el 38% de la recaptació del cinema espanyol durant el període. Durant el segon trimestre de l'any, Atresmedia Cinema no ha estrenat cap pel·lícula a conseqüència de l'estat d'alarma.

En la línia del negoci de ràdio, les tres ofertes radiofòniques d'Atresmedia van sumamr una audiència conjunta de 3,3 milions d'oïdors, segons l'últim Estudi General de Mitjans. En concret, amb 1,9 milions d'oïdors, Onda Cero es manté com a tercera opció en l'àmbit de les ràdios generalistes.

Quant a les ràdios temàtiques, Europa FM registra 1,3 milions d'oïdors i Melodía FM 171.000 oïdores. AIMC va suspendre de manera definitiva la segona ona de l'EGM d'enguany per la impossibilitat de fer el treball de camp amb normalitat, a causa d'estat d'alarma.

Finalment, els ingressos nets de la divisió de Ràdio se situen en 29,6 milions d'euros (-31,7%). L'Ebitda en l'acumulat al juny de 2020 descendeix en 239.000 euros i les despeses d'explotació decreixen un 13,3%.

Noticias relacionadas

contador