ep opa atlantiaabertis
PIXABAY

Complicada jornada borsària per a Atlantia, el gestor d'autopistes italià soci d'ACS a Abertis. Les seves accions es desplomen més d'un 15% a mitja sessió d'aquest dilluns per la possibilitat que perdi les concessions al seu país d'origen.

  • -
  • -

La incertesa sobre el futur d'una part essencial del seu negoci es prolongarà fins a aquest dimarts, quan el Govern italià encapçalat pel primer ministre Giuseppe Conte ha de decidir si prolonga els contractes de gestió d'autopistes, que manté a través de la seva filial Autostrade.

Els problemes d'Atlantia amb la gestió de les autopistes al seu mercat domèstic es remunten a 2018, quan el col·lapse d'un pont a Gènova, que va provocar desenes de morts, i va posar en qüestió els plans d'inversió i de manteniment de vies duts a terme per Autostrade.

Ara, el Govern de Conte exigeix a la filial de Atlantia, que gestiona més de 3.200 quilòmetres de carreteres, que impulsi les inversions i, de moment, els plans que ha presentat la companyia els considera insuficients.

La filial de Atlantia proposa, a més d'un augment de la inversió, una reducció de tarifes. També, una reorganització societària. En concret, segons ha publicat aquests últims dies la premsa italiana, Atlantia, controlada per la família Benetton, planeja quedar-se en un segon pla en el capital.

Actualment, Atlantia controla un 88% d'Autostrade i la seva proposta passa per cedir una participació majoritària al fons d'infraestructures F2i i a la societat estatal Cassa Depositi e Prestiti. Una opció que, de moment, el Govern italià tampoc no veu amb bons ulls.

Noticias relacionadas

contador