ep una de las autopistas que atlantia tiene en italia a traves de autostrade
AUTOSTRADE

Atlantia, primer accionista d'Abertis, ha rebutjat la proposta llançada pel Govern italià per adquirir el 88% del capital d'Autoestrade per l'Itàlia (ASPI), la filial amb la qual manté les autopistes italianes.

  • -
  • -

Segons va informar en un comunicat, el consell d'administració d'Atlantia va analitzar l'oferta de l'entitat pública Cassa Depositi e Prestiti (CDP), presentada conjuntament amb els fons de capital de risc Blackstone, especialitzat en immobiliari, i Macquaire, més centrat en infraestructures.

La firma concessionària controlada per la família Benetton ha assegurat aquest dimecres que la primera oferta rebuda encara no assegura una correcta valoració de mercat de tot el negoci d'autopistes.

"Encara que el consell d'administració agraeix l'oferta, considera que els termes econòmics i les condicions en aquesta etapa encara no compleixen les expectatives ni són adequades per garantir una valoració de mercat justa de la seva participació en ASPI", assenyala Atlania.

No obstant això, a pesar que el període d'exclusivitat que té el Govern a través de CDP ja ha conclòs, el consell d'administració assegura que continuarà negociant amb els compradors fins al 27 d'octubre per considerar una nova oferta econòmica.

Aquesta desinversió d'Atlantia s'emmarca en l'acord aconseguit durant l'estiu amb el Govern del país, que pretén que tots els actius passin al control de l'Estat a conseqüència de l'enfonsament del pont d'una autopista a Gènova l'estiu de 2018.

COMPTA AMB DUES OPCIONS

La venda del 88% és una de les opcions que contempla la companyia, que ja ha rebut una oferta de CDP i a la qual s'han sumat els fons internacionals Blackstone i Macquarie. Posteriorment, els compradors estarien obligats a adquirir el restant 12% als accionistes minoritaris.

D'altra banda, Atlantia, que controla juntament amb ACS l'espanyola Abertis, va constituir el 8 de setembre una nova societat anomenada 'Autostrade Concessioni e Costruzioni' per a dur a terme la segona de les dues opcions plantejades per a la venda de ASPI.

En el cas de triar aquesta opció, traspassaria tots els seus actius a aquesta societat, que sortiria a Borsa. Atlantia mantindria al principi el 62% del capital i els seus accionistes el 38% restant. Posteriorment, llançarien els títols a negociació per a completar la transacció a mitjan 2021.

Noticias relacionadas

contador