carlo bertazzo, consejero delegado de atlantia

Atlantia pujava fins a un 4% durant les primeres hores de la sessió de la Borsa de Milà d'aquest dimarts a l'espera de conèixer la decisió del Govern italià sobre l'eventual revocació de les autopistes que la companyia gestiona al país. En aquests moments, els seus títols han reduït els guanys fins al 1,3%.

A les 12.30 hores, els títols de la companyia que, juntament amb ACS, controla l'espanyola Abertis, s'intercanviaven a 11,82 euros, amb el que es revaloritzaven un 4,05% i recuperaven part de l'enfonsament del 15% que es van anotar ahir.

Aquest dimarts està previst que el Govern italià decideixi si finalment rescindeix el contracte de concessió per a l'explotació d'autopistes de peatge que manté amb Autostrade, filial de Atlantia.

La possible pèrdua de concessions d'Atlantia al seu país deriva de l'enfonsament del pont d'una autopista a Gènova l'estiu de 2018 i dels dubtes que això va suscitar sobre el manteniment que realitza a les vies de pagament.

Atlantia, a través de la seva filial Autostrade, és el primer operador d'autopistes d'Itàlia: gestiona set vies que sumen uns 3.250 quilòmetres de longitud.

La companyia va demanar aquest dilluns al Govern del país a través d'un comunicat que prengui la seva decisió "exclusivament" en base a criteris "legals, tècnics, socials i econòmics" i que tingui en compte la rellevància industrial de l'empresa, amb 7.000 treballadors, 17.000 inversors i els seus creditors.

L'Executiu italià prendrà la seva decisió després que el primer ministre Giuseppe Conte qualifiqués d'"insatisfactòria" l'última proposta remesa per l'empresa dissabte passat.

La companyia controlada per la família Benetton proposava incrementar la inversió per reconstruir el pont esfondrat i millorar la resta de vies, acceptava canviar el sistema de peatge i el contracte de concessió, però no s'avenia al fet que l'Executiu quedés exempt de qualsevol eventual responsabilitat que derivés dels tribunals.

Noticias relacionadas

contador