gilead-attend-une-decision-rapide-de-la-fda-sur-le-remdesivir

La britànica AstraZeneca ha fet obertures al seu rival nord-americà Gilead Sciences per a una possible fusió, que crearia una de les companyies farmacèutiques més grans del món, va informar Bloomberg News aquest diumenge, citant fonts familiaritzades amb l'assumpte.

Qualsevol tracte uniria dues de les companyies a l'avantguarda dels esforços per combatre el nou coronavirus i podria ser políticament sensible, ja que els governs intenten controlar els possibles vaccins o tractaments.

AstraZeneca es va posar en contacte amb Gilead el mes passat, però la firma nord-americana no estava interessada a unir-se amb una altra gran empresa farmacèutica, segons l'informe de Bloomberg.

Una portaveu d'AstraZeneca va dir que la companyia no comentava rumors o especulacions.

Gilead, el major fabricant mundial de medicaments per al VIH, no va respondre immediatament a una sol·licitud de comentaris.

Si s'unissin, les dues companyies tindrien un valor de mercat d'uns 232.000 milions de dòlars, basat en els tancaments de les accions del divendres. Superarien a Merck & Co i Pfizer, la capitalització del qual és de 207.000 milions i 200.000 milions de dòlars, respectivament.

Dues fonts familiaritzades amb les idees d'AstraZeneca van qüestionar la lògica d'un acord en declaracions a Reuters, dient que el Remdesivir de Gilead per als pacients de COVID-19 era insuficient per justificar la cerca d'una unió multimilionària, que restaria valor a la feina d'AstraZeneca per obtenir un vaccí contra el coronavirus.

Noticias relacionadas

contador