ep aston martin db11 20190719103503
ASTON MARTIN - Archivo

Aston Martin ha caigut aquest dilluns un 3,47% a l'FTSE 100. Els títols de la fabricant de cotxes de luxe pateixen al parquet després de la retallada de preu objectiu de Kepler des de les 500 lliures fins a les 450 lliures. Cal recordar que l'empresa va debutar en borsa fa un any i el passat mes d'agost va marcar mínims històrics.

Des de la fabricant de cotxes al·ludeixen al fantasma de la recessió econòmica mundial com una de les seves principals preocupacions.

A això se suma la guerra comercial. El refredament de les vendes del grup a la Xina (i Índia) també estan deixant empremta en la fabricant. Aston Martin va llançar a finals de juliol una advertència de beneficis que el va portar a enfonsar-se un 20% en borsa. La companyia va saltar al parquet fa un any a 19 lliures i en aquests moments va arribar a cotitzar als 8.

Aston Martin va reduir el seu pronòstic de vendes per a tot l'any un 14% després que s'hagi intensificat la debilitat als mercats clau. Aquesta decisió s'uneix a les múltiples advertències de beneficis que estan anunciant moltes de les companyies del sector davant els desafiaments que enfronta aquest, i que van des de l'amenaça d'aranzels fins al 'dieselgate'.

El fabricant de cotxes esportius de luxe ara espera que les vendes anuals estiguin en un rang de 6.300-6.500 actuacions. Això es compara amb un pla de 7.100-7.300 vehicles que havia confirmat el maig. "Avui estem prenent accions decisives per a la companyia i per a la marca a llarg termini", va afirmar el CEO, Andy Palmer, segons informa Bloomberg.

contador