ep archivo   placa de arcelomittal
Isabel Infantes - Europa Press - Archivo

La siderúrgica ArcelorMittal ha informat aquest dimarts que repartirà un dividend de 0,22 euros el proper 15 de juny i que, com ja es va anunciar, el banc neerlandès ABN Amro posarà a disposició dels accionistes un pla de reinversió del dividend perquè facin servir els guanys percebuts a incrementar el nombre d'accions que tenen de la companyia.

  • 23,76€
  • 0,93%

Segons ha notificat ArcelorMittal a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el programa només estarà disponible per a aquells accionistes amb presència al sistema Euroclear Nederland a través intermediaris financers.

"Basant-se en les instruccions transmeses pels intermediaris financers, ABN AMRO farà compres d'accions existents a través d'Euronext Amsterdam, Cboe DXE i/o Turquoise", ha explicat la companyia. Aquest sistema només estarà habilitat per als accionistes al tancament de la borsa a data del 23 de maig.

Aquestes compres es poden executar en diversos trams en funció de la liquiditat de les accions a les borses i dels preus disponibles a cada moment durant el període comprès entre el 8 de juny i el 12 de juny de 2023.

“A fi d'assignar les accions comprades als titulars, es fixarà un preu de reinversió i una equació de canvi per a les accions. La determinació del preu de reinversió i de l'equació de canvi es basarà en el preu mitjà ponderat per volum diari (el "VWAP") (menys les subhastes/menys les operacions fora de borsa) a les borses de les accions durant el període comprès entre el 8 de juny i el 12 de juny del 2023, dividit per l'import del dividend (net) de les Accions, menys les comissions i despeses”, detalla ArcelorMittal.

Per cobrir les comissions i despeses relacionades amb el pla de reinversió de dividends, ABN AMRO retindrà aproximadament el 0,375% dels pagaments de dividends que rebi.

ArcelorMittal va afirmar que repartirà un dividend anual de 0,44 euros per acció el 2023, enfront dels 0,38 euros de l'any previ, i que s'abonarà el juny i el desembre amb dos pagaments de quantia idèntica.

Noticias relacionadas

contador