• El president dels EUA ha engegat una recerca contra productors d'acer xinesos i altres productors d'acer barat que exporten a baixos als EUA
  • Donald Trump va afirmar ahir, dijous, que "l'acer és crític per a la nostra economia i el nostre exercici"
arcelormittal, acero, arcelor

ArcelorMittal se situa aquest divendres com el valor que més puja de l'IBEX (+2,60%) i acumula, des dels mínims que va marcar aquest dimarts, una pujada setmanal del 9%. La companyia, que no ha tingut un bon primer trimestre en borsa -des dels màxims de març es deixa un 22%- ha reaccionat a l'alça de la mà de noves promeses del president dels Estats Units, Donald Trump, relacionades amb els aranzels a la Xina.

  • 23,76€
  • 0,93%
"Sembla probable que l'actitud del Govern nord-americà permeti no només que la cotització d’Arcelor s'estabilitzi sinó que continuï recuperant", assenyalen els experts de Bankinter

Trump va anunciar dijous que ha engegat una investigació (trade probe) contra productors d'acer xinesos i altres productors d'acer barat que exporten a preus baixos als Estats Units. Segons el que siguin les conclusions d'aquesta recerca, aplicarà o no aranzels superiors a la importació d'acer. Com a conseqüència d'aquesta mesura, alguns productors americans d'acer van rebotar ahir fins a un 8% (Nucor, United States Steel, TimkenSteel...) i Arcelor puja avui per tercera sessió consecutiva.

"Aquest és el tipus de notícia positiva que estàvem esperant després que la cotització de les acereres de les economies desenvolupades sofrissin seriosament durant les últimes dues setmanes a causa del recent increment de la producció d'acer xinès", assenyalen els experts de Bankinter. El preu del ferro ha caigut un 33% des dels seus màxims de finals de febrer.

Donald Trump va afirmar ahir dijous que "l'acer és crític per a la nostra economia i el nostre exercici" i va afegir que "aquesta no és una activitat en la qual puguem permetre'ns dependre d'altres països". Aquest enfocament, assenyalen els experts de Bankinter, bastarà per estabilitzar el preu de l'acer durant un temps i, per extensió, la cotització d’ArcelorMittal.

"Mantenim a la companyia a les nostres Carteres Model d'Accions sobre la base de la recuperació del cicle global, a la menor competència des de la Xina d'ara endavant, al sanejament ja realitzat per la companyia i a la millora de perspectiva que Fitch va anunciar el 13 d'abril, des de negativa fins a estable", assenyalen des de Bankinter, i conclouen: "Sembla probable que l'actitud del Govern nord-americà permeti no només que la cotització d’Arcelor s'estabilitzi sinó que continuï recuperant".

Noticias relacionadas

contador