arcelormittal, acero, arcelor
23,76€
  • 0,22€
  • 0,93%

La multinacional siderúrgica i minera Arcelor Mittal (+3%) ha completat aquest dilluns la venda d'actius a Europa anunciada a finals de 2018 a Liberty House Group per un total de 740 milions d'euros, segons ha informat en un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La finalització de l'acord es produeix més de dos mesos després que la Comissió Europea autoritzés la venda d'actius en entendre que l'operació no plantejava problemes de competència al mercat únic, ja que els solapaments entre les activitats de Liberty House i les siderúrgiques que va adquirir són "limitats".

En concret, la cotitzada s'ha desprès de les fàbriques que tenia a Ostrava (República Txeca), Galati (Romania), Skopje (Macedònia del Nord), Piombino (Itàlia), Dudelange (Luxemburg) i Lieja (Bèlgica).

La desinversió en aquests actius per part d'ArcelorMittal va ser un dels requisits imposats pels reguladors perquè la siderúrgica pogués fer-se amb la italiana Ilva.

Arcelor s'està venint amunt en borsa gràcies a la treva comercial entre els EUA i la Xina.

L'acerera és el termòmetre de l'IBEX en la guerra comercial. Tècnicament parlant, l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, assenyala que "les pujades de les últimes setmanes encaixen en aquest moment dins del que pot ser un simple retrocés temporal a la línia clavicular de la figura d'implicacions baixistes que ArcelorMittal confirmava a mitjans de maig".

Noticias relacionadas

contador