arcelormittal-vend-ses-sites-de-dudelange-et-liege-a-liberty-house

Arcelor Mittal (+0,5%) ha anunciat aquest divendres un acord amb Liberty House per a la venda de les seves línies acabadores a Dudelange i Lieja. Així ho ha transmès la pròpia companyia a través d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 24,02€
  • -1,48%

Arcelor destaca que aquests actius formen part de la política de desinversions que està duent a terme la companyia i que va acordar prèviament amb la Comissió Europea (CE) per poder dur a terme l'adquisició d’Ilva.

Una operació enquadrada al paquet de desinversions pactat amb Brussel·les

El grup espera que el tancament de l'operació tingui lloc després que es completi l'adquisició d’Ilva, que, al seu torn, depèn de l'autorització i llum verda de la CE.

Arcelor va anunciar, a més, els seus resultats aquest dijous, en què va registrar un benefici d’un 12% superior, en apuntar-se 3.482.000 d'euros fins al setembre de 2018. Per la seva banda, aquest mateix dijous es va anunciar també que el consorci liderat per la siderúrgica concloïa finalment la compra de l'esmentada Ilva.

A partir d'aquest dijous, Ilva passarà a dir ArcelorMittal Italia i s'integrarà dins de la divisió d'operacions europea de la companyia. "Tancar l'adquisició d'Ilva és un pas estratègic important per a Arcelor Mittal", ha indicat el president i conseller delegat de la companyia, Lakshmi Mittal.

"Ilva és un actiu de qualitat i és una oportunitat única per expandir i enfortir la nostra presència europea", ha afegit l'executiu.

El passat 23 d'agost, el ministre italià de Desenvolupament Econòmic, Treball i Polítiques Socials d'Itàlia, Luigi Di Maio, va assegurar que el govern del país mediterrani podria cancel·lar la venda d’Ilva, ja que la considera "il·legítima" ja que, segons la seva opinió, el procés estava "ple de faltes i irregularitats".

Noticias relacionadas

contador