ep victor grifols 20180716113409
GRIFOLS - Archivo
8,31€
  • 0,23€
  • 2,82%

La farmacèutica nord-americana Aradigm, de la qual la companyia espanyola Grifols és el principal accionista des de l'any 2013, s'ha declarat en fallida en entrar en causa de dissolució, després d'acumular uns fons propis negatius de 10,22 milions d'euros. El gegant dels hemoderivats no s'ha alterat després d'aquestes informacions i puja un 0,8%.

Grifols ja va reavaluar aquests actius al final de 2017 en virtut del principi de prudència

Grifols ja va reavaluar aquests actius al final de 2017 en virtut del principi de prudència i en aquest moment va reconèixer "un impacte total de 80 milions d'euros". També va explicar que el principal actiu de la companyia era l'obtenció de l'autorització de l’FDA per a la comercialització del seu producte LinhaliqTM. La no aprovació ha portat Grifols a "reconèixer el deteriorament de la totalitat dels actius associats a Aradigm (participació, actius intangibles i actius financers)", segons un comunicat de la companyia.

Segons diversos mitjans, aquesta participada de la companyia, amb seu a Barcelona, ​​va anunciar el passat 11 de febrer que no disposava dels fons suficients per fer front a totes les seves obligacions financeres, de manera que no va tenir altra opció que presentar la sol·licitud de fallida i la Direcció de la companyia va recolzar aquesta decisió de manera unànime, per autoritzar a Aradigm a sol·licitar protecció sobre la base del Capítol 11 del Codi de Fallides dels EUA.

L'acusació a aquesta empresa, de la qual Grífols posseeix un 35,14%, es va produir després de la caiguda borsària d'un 65% que va patir després de rebutjar l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) l'aprovació del seu fàrmac Pulmaquin, la llicència mundial del qual en exclusiva va ser comprada per Grifols el 2013. La mateixa Grífols ha reconegut que ha deixat caure l'empresa, en un comunicat oficial.

"Aradigm va decidir que sense la confirmació dels fons del seu soci i inversor principal la companyia no tindria fons suficients per complir amb totes les seves obligacions financeres futures. Per tant, no va tenir una altra alternativa més que considerar la presentació de la protecció per fallida per preservar el seu valor de negoci en marxa", addueix l'empresa.

Noticias relacionadas

contador