ep archivo   fbrica de grifols barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Araclon Biotech, companyia del grup Grifols especialitzada en la investigació i desenvolupament de teràpies i mètodes de diagnòstic per a la malaltia d'Alzheimer, ha obtingut el marcatge CE per als seus dos tests de diagnòstic primerenc de la malaltia d'Alzheimer, segons ha informat aquest dimarts la companyia catalana.

  • 9,95€
  • -2,22%
  • 6,87€
  • -1,86%

ABtest-MS i ABtest-IA són els primers tests desenvolupats per una companyia espanyola per al mesurament dels pèptids amiloides en sang, amb la finalitat d'ajudar a l'avaluació del risc de patir Alzheimer, que obtenen aquesta certificació aplicable a tots els països de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein i Noruega.

Mitjançant espectrometria de masses (ABtest-MS) o mitjançant tècnica ELISA (ABtest-IA), totes dues proves permeten quantificar en mostres biològiques les proteïnes Aβ40 i Aβ42, associades al risc de patir Alzheimer. Actualment, els dos tests estan disponibles a l'àmbit investigador a través de l'ABtestService per a mostres de plasma en el cas d'ABtest-MS i plasma i líquid cefaloraquidi (LCR) en el cas de l'ABtest-IA.

"L'obtenció del marcatge CE és un pas més per poder incorporar ABtest-MS i ABtest-IA a la rutina clínica estandarditzada del diagnòstic de l'Alzheimer en un futur, ja que sobre mostres de plasma constitueixen una eina de detecció fiable, poc invasiva, molt àgil i amb menys costos", ha dit Grifols en un comunicat.

Noticias relacionadas

contador