l expansion d apple pay passera par des batailles locales

Nou revés per a Apple. El gegant tecnològic ha estat eliminat de la llista de "millors compres" de Goldman Sachs després del decebedor rendiment de les seves accions, que acumulen una caiguda de més del 6% aquest 2024.

  • 192,25$
  • 0,50%

El fabricant d'iPhone havia figurat a la "versió del director" d'aquesta llista de Goldman Sachs, formada per una mica més d'una vintena de companyies, des que es donés a conèixer al mes de juny passat. Durant aquest període, el preu de les accions de la companyia s'ha mantingut força estable, mentre que l'índex S&P 500 ha pujat més d'un 20%.

Goldman ha indicat que la llista de retallades dels directors es revisa mensualment, amb les accions que s'eliminen si "ja no són una idea d'inversió superior".

La veritat és que la companyia tampoc ha pogut seguir el ritme de la majoria dels altres integrants dels '7 Magnífics'. Per exemple, Nvidia i Meta lideren el repunt d'aquest grup de valors després de disparar-se per sobre del 65% i del 40% des del començament d'any, respectivament; alhora, Amazon ha pujat un 17% en aquests dos mesos i Microsoft ha escalat un 10% des de l'1 de gener.

Al costat negatiu, Alphabet (Google) gairebé no cau un 1% des del començament d'any, mentre que Tesla és l'únic valor que empitjora el rendiment del gegant de Cupertino, ja que el fabricant de vehicles elèctrics està caient per sobre del 18% el 2024.

Amb tot, Goldman manté la seva qualificació de compra sobre Apple, que basa en "l'enfocament del mercat en el creixement més lent dels ingressos de productes, que emmascara la fortalesa de l'ecosistema d'Apple i la durabilitat i visibilitat dels ingressos associats". La companyia va canviar la visió sobre el valor fa un any i es va tornar positiu amb la companyia per primera vegada en una dècada.

La veritat és que cada vegada són menys les empreses que continuen sent optimistes amb Apple. En aquest selecte grup hi ha els analistes de Bank of America, ja que esperen que la companyia es beneficiï del "cicle d'actualització d'iPhone" que s'acosta. A més, consideren que la companyia de la poma experimentarà als propers anys "un fort creixement dels serveis i una expansió dels marges".

No obstant, la tesi majoritària dels analistes és que Apple no experimentarà un bon 2024. Això es deu, en bona mesura, a la feble demanda dels seus productes més icònics, especialment a mercats clau com la Xina. De fet, són molts els experts que adverteixen que competidors locals com Huawei estan menjant la torrada a Apple en el segment de telèfons intel·ligents premium al gegant asiàtic.

"La gran pregunta és si això és només un parpelleig, o signes d'un canvi més gran entre els consumidors a mesura que l'augment de les taxes d'interès i un context econòmic més feble descoratgen els consumidors a fer compres costoses", va assenyalar Jesse Cohen, analista sènior de Investing.com.

Als seus últims resultats, Apple va informar que el seu benefici net el 2023 va ser de 33.916 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 13% en comparació amb els 29.998 milions obtinguts durant el mateix període del 2022. No obstant, els analistes van destacar per mal el descens de la facturació procedent de la Xina. De fet, l'únic mercat on la facturació va empitjorar és el país mil·lenari, on els ingressos van caure des dels 23.905 milions fins als 20.819 milions de dòlars durant el període.

contador