Applestore285x186
169,02$
  • 2,12$
  • 1,27%

Apple ha impugnat al Tribunal General de la Unió Europea (UE) la multa de 14.000 milions de dòlars que la Comissió Europea va posar a la companyia fa dos anys, perquè considera que ha rebut beneficis fiscals "il·legals" a Irlanda durant dues dècades.

Per la seva banda, el govern irlandès també ha apel·lat la decisió que el conseller delegat d'Apple, Tim Cook, ha qualificat de "política d'escombraries".

S'espera que les audiències al tribunal de Luxemburg durin fins dimecres, però és probable que no s'arribi a una decisió en mesos, i, probablement, aquesta serà apel·lada davant el tribunal més alt de la UE, el Tribunal de Justícia.

L'agost de 2016, la Comissió va dir que decisions tributàries d'Irlanda el 1991 i el 2007 van reduir artificialment la càrrega tributària d'Apple durant més de dues dècades, cosa que a la pràctica representa una ajuda estatal il·legal. La comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, ha citat la taxa tributària de 0,005% que va pagar la principal unitat d'Apple a Irlanda el 2014 com un exemple dels pagaments inusualment baixos de la companyia.

Els EUA ha criticat l'ordre de la UE i ha dit que Apple hauria d'estar subjecte a les lleis fiscals nord-americanes. De fet, Apple argumentarà que no va fer res dolent, a causa que va seguir les normes tributàries d'Irlanda i els EUA.

Noticias relacionadas

contador