tim-cook 0
AP
16,38$
  • -0,14$
  • -0,85%

Les accions d'Apple cauen més d'un 2% a la Borsa de Nova York després que la Xina hagi prohibit les vendes dels models d'iPhone anteriors a l'última generació (XS, XS Max i XR) per infringir dues patents del fabricant de xips Qualcomm.

Segons informa The Wall Street Journal (WSJ), un tribunal de justícia xinès especialitzat en propietat intel·lectual va prendre la decisió el passat 30 de novembre, tot i que fins ara no havia transcendit a l'opinió pública.

La sentència, que afecta quatre models d'iPhone, respon a un dels contenciosos que Apple manté amb Qualcomm, una empresa nord-americana productora de xips que acusa l'empresa dirigida per Tim Cook de violar les seves patents a la Xina.

"Els intents de Qualcomm perquè es prohibeixin els nostres productes és una altra acció desesperada per part d'una empresa les pràctiques il·legals de la qual estan sent investigades per reguladors per tot el món", ha dit Apple a través d'un comunicat aquest dilluns. "Tots els models d'iPhone estan disponibles per als nostres clients a la Xina. Qualcomm està apel·lant a tres patents que mai havien esmentat anteriorment, incloent-hi una que ja ha estat invalidada. Utilitzarem totes les nostres opcions legals a través dels tribunals".

Noticias relacionadas

contador