apple 20230329135914

Les accions d'Apple perden a prop d'un 2,5% a la sessió d'aquest dilluns de Wall Street després que la consultora IDC alertés d'una caiguda del 40% en els enviaments d'ordinadors de la companyia de la poma al primer trimestre de 2023, en un ambient de descensos generalitzats a les empreses del sector, encara que de menor envergadura.

Segons les xifres de la companyia, Apple va enviar uns 4,1 milions d'ordinadors durant el primer trimestre de l'any, mentre que durant el mateix període de l'any passat la dada va ser de 6,9 milions. A més, a l'últim any, la seva part del mercat va caure des del 8,6% al 7,2%.

"La feble demanda, l'excés d'inventari i l'empitjorament del clima macroeconòmic van ser factors que van contribuir a la caiguda abrupta dels enviaments de PC tradicionals durant el primer trimestre del 2023. Els enviaments globals van pujar fins als 56,9 milions, xifra que en marca una contracció del 29,0% en comparació amb el mateix trimestre del 2022", destaca IDC.

La caiguda dels enviaments va ser generalitzada durant el trimestre inicial de l'any, encara que altres marques els van patir menys, com HP (-24,2%), Asus (-30,3%), Lenovo (-30,3%) i Dell (-31%).

"La pausa en el creixement i la demanda també està donant a la cadena de subministrament cert espai per fer canvis, ja que moltes fàbriques comencen a explorar opcions de producció fora de la Xina", afegeix.

A més, la consultora destaca que els fabricants "també estan modificant els seus plans per a la resta de l'any i han començat a rebre comandes de Chromebooks a causa d'un augment esperat en els costos de llicències a finals d'aquest any".

"És probable que els enviaments de PC pateixin a curt termini amb un retorn al creixement cap a finals d'any, amb una millora esperada a l'economia global i a mesura que la base instal·lada comenci a pensar a actualitzar-se a Windows 11", conclou.

Noticias relacionadas

contador