ep archivo   i d el consejero delegado de telefonica angel vila boix y el presidente de telefonica 20220728112409
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Ángel Vilá, conseller delegat de Telefónica, ha comentat que “Europa necessita un enfocament més flexible sobre la consolidació del mercat, a causa de la seva gran fragmentació”.

  • 4,14€
  • 0,34%

Durant la presentació als analistes per explicar els resultats del gener al setembre, el directiu ha estat qüestionat sobre aquest assumpte després que l'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Juliane Kokott, recomanés fa un parell de setmanes que el TJUE es tornés a pronunciar sobre el veto a la fusió de CK Hutchison i O2 (Telefònica), cosa que ha refredat les expectatives de les 'telecos', que esperaven que recomanés confirmar la decisió inicial contra la Comissió Europea.

El cas és molt important per a Espanya, ja que un pronunciament contra la decisió de la Comissió Europea facilitaria una aprovació amb menys condicions de la fusió entre Orange Espanya i MásMóvil i podria desencadenar una onada de fusions a nivell europeu.

Per a Vilà, la consolidació del mercat "augmenta la capacitat d'inversió i millora la certesa sobre les noves inversions". Segons la seva opinió, l'operació d'Orange España i MásMóvil hauria de ser aprovada pel regulador, perquè afavorirà la competència i l'eficiència del mercat.

En ser qüestionat sobre la decisió de Vodafone d'indexar les tarifes a Espanya a l'evolució de l'IPC, Vilá ha assenyalat que "estem veient un mercat més racional i a Espanya hem realitzat cada any una reposició de les tarifes mitjançant l'oferta de més serveis, i pensem mantenir aquesta estratègia de cara al 2023".

Sobre l'evolució del negoci a Alemanya, Vilà ha assenyalat que “estem molt satisfets amb el comportament, perquè Alemanya és un dels nostres mercats estratègics”.

Noticias relacionadas

contador