ep madrid espana a 29 de enero de 2020
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, ho té clar: cada dia que no s'obre s'estan perdent ocupacions a Espanya. Per això, demana recuperar l'activitat economia del país, sempre que es respectin les condicions de seguretat.

  • 4,42€
  • -1,06%

Així ho ha afirmat Botín durant la seva assistència al ple extraordinari de la Cambra de Comerç d'Espanya, presidit pel rei, Felip VI.

"Els espanyols hem estat responsables quedant-nos a casa, i estic segura que serem responsables a l'hora de sortir-ne", ha assegurat Botín durant la seva intervenció.

La presidenta del Santander s'ha referit, d'altra banda, al curs accelerat de digitalització que han hagut de fer els bancs a causa de la pandèmia: "Hem vist en tres mesos canvis que haurien trigat anys".

Al seu torn, Botí ha reclamat tancar la bretxa digital per a les famílies vulnerables i Pimes, perquè "si no sobrevius avui, no hi ha pla a dos o tres anys", ha sostingut. En aquest sentit, la presidenta de Banc Santander ha demanat desenvolupar plans estructurals a dos o tres anys, però també d'altres a molt curt termini per evitar la desaparició de moltes petites empreses.

"Hi ha empreses que cada dia desapareixen si no aconsegueixen vendre. Les grans sobrevivim, guanyarem més o menys, però les petites moren. Cal ajudar en el tema digital les persones que s'estan quedant enrere i al mateix temps comptar amb un pla més estructural. Si no sobrevius avui, no hi haurà un pla a dos o tres anys", ha advertit.

Botín també ha reclamat plans de xoc en matèria educativa davant l'acceleració del canvi en la societat. "Crec que hem fet una gran feina a Espanya en el tema de la formació durant els últims anys i és hora de fer el següent salt. Ja no és només importantíssim, sinó també urgentíssim; hi ha molta gent que s'està quedant enrere, hem de fer un esforç molt important i pensant a curt termini", ha alertat la presidenta del Santander, que advoca per invertir més recursos a tots els nivells d'educació.

Noticias relacionadas

contador