ep tagliatella 20190726001803
TAGLIATELLA - Archivo

AmRest, propietari de La Tagliatella, es dispara un 11% aquest dijous a borsa després d'anunciar un benefici net de 2,4 milions d'euros durant el primer semestre del 2021 enfront de les pèrdues de 153.900.000 d'euros del mateix període de fa un any.

  • 5,95€
  • 2,23%

La companyia ha registrat una "forta recuperació" de les vendes a les principals regions i marques a la primera meitat de l'any i "especialment durant el segon trimestre". Els ingressos consolidats van arribar als 844.300.000 d'euros, xifra que suposa un augment del 23,4% respecte a l'any anterior. En particular, durant el segon trimestre d'aquest any, l'empresa va aconseguir unes vendes de 464 milions, xifra que representa un augment del 70,7% interanual.

AmRest ha explicat que el "moment positiu" s'ha vist reforçat per la "reeixida execució de les estratègies digitals", així com pels desenvolupaments realitzats als canals de recollida al local (take away) i lliurament a domicili (delivery). Així mateix, el gradual aixecament de les restriccions de mobilitat durant el segon trimestre va permetre un incipient repunt del consum al restaurant, ha comentat.

La millora de les condicions generals, al costat de la recuperació de les vendes, combinades amb una "estricta" adopció de control de costos, com l'optimització de la cartera de restaurants, s'ha materialitzat en una expansió del marge EBITDA. En aquest escenari, l'EBITDA va arribar als 153.700.000 d'euros, amb un marge del 18,2% durant el primer semestre del 2021. Aquestes xifres continuen incorporant les contribucions dels diferents programes d'ajuda governamentals que són aplicables.

D'altra banda, el deute net de l'empresa es va situar als 541 milions d'euros a finals del primer semestre del 2021, amb una posició de caixa de 183,3 milions d'euros. AmRest va reduir el deute net en un 11,5% durant l'últim any.

Segons Eduardo Zamarripa, director financer d'AmRest Holdings SE, "el primer semestre del 2021 va seguir plantejant importants reptes per al sector de l'hostaleria, però el model de negoci del grup i la fortalesa de totes les nostres marques van apuntalar una forta recuperació de les vendes i una expansió consolidada dels marges a les principals regions. Gràcies al fort compromís dels nostres treballadors, juntament amb la progressiva relaxació de les restriccions sanitàries i de distanciament social, vam aconseguir augmentar la nostra capacitat comercial operant gairebé tots els nostres restaurants, al mateix temps que continuem amb el nostre pla d'obertures de nous establiments. Durant els últims 12 mesos, hem obert 119 nous restaurants, i durant el primer semestre del 2021 vam obrir un total de 57 nous restaurants".

MERCATS

Els principals mercats en què opera AmRest van mostrar una "clara recuperació i tendències positives", ha destacat l'empresa. Tant Europa Central i de l'Est, com Europa Occidental, van aconseguir increments d'ingressos "significatius".

En particular, les vendes d'Europa Central i de l'Est van arribar als 370.300.000 d'euros durant el primer semestre, un 17,4% més que durant el mateix període de l'any anterior; mentre que la regió d'Europa Occidental va registrar un dels majors augments de vendes el 2021 a causa de la progressiva reobertura de les economies. Els ingressos totals en aquesta regió van arribar als 326.500.000 d'euros, xifra que suposa un augment del 26,9% en comparació amb el primer semestre del 2020. Pel que fa a Rússia, els ingressos del grup al país van ascendir als 84, 2 milions d'euros durant el primer semestre del 2021, xifra que representa una millora del 18% respecte a l'any anterior. La Xina destaca per registrar el major avanç de totes les regions, amb unes vendes que van arribar als 47,9 milions d'euros al primer semestre del 2021, un 64,7% més que durant el primer semestre del 2020.

contador