• Flipkart, recent adquisició de Walmart, un dels seus principals rivals
bezos 640

Amazon va per a totes. El gegant nord-americà del comerç electrònic vol conquerir l'Índia, després de perdre terreny a la Xina davant la dura competència presentada per JD i Alibaba. Per això, Jeff Bezos ha atorgat un xec de 4.400 milions d'euros a la seva mà dreta al país hindú que representa un suculent mercat potencial de 1.300 milions d'habitants.

  • 180,57$
  • 0,53%

L'elegit per Bezos per gastar el seu multimilionària inversió a l'Índia és Amit Agarwal, un dels seus homes de confiança i natural del país. Fins al moment, els avenços d'Amazon al país hindú són lents.

Amazon va registrar pèrdues de 2.400 milions d'euros a l'Índia al llarg de 2017

La companyia hi ha establert una operació dirigida a habitants sense comptes bancaris, ha creat una 'app' mòbil simplificada per als telèfons més barats que solen usar els residents en ciutats petites i ha poblat la seva botiga en línia de milers de productes dirigits a aquest mercat: des del pollastre al curri amb mantega a les tradicionals herbes per a ús digestiu que s’està consumint des de fa segles al país.

Amazon va obrir el seu negoci a l'Índia fa ja gairebé cinc anys. Des de llavors, ha destinat recursos a una dura batalla amb el mercat que l'ha enfrontat amb rivals locals com Flipkart (la compra del 40% de l'empresa va ultimar recentment Walmart, un altre dels grans rivals de la companyia dirigida per Bezos) que coneixen millor el terreny.

"A l'Occident, els compradors van fer la transició al mercat en línia després dels catàlegs de comanda per correu", apunta Agarwal en declaracions recollides per Bloomberg. A més, afegeix que: "A l'Índia, estem construint tot i més de la meitat de les nostres inversions s'han destinat a la construcció d'estacions de lliurament, magatzems i altres". De fet, només el 2017 Amazon va registrar pèrdues de 2.400 milions d'euros en despeses de logística i infraestructures a l'Índia.

Noticias relacionadas

contador