amazon va faciliter la resiliation du service prime dans l ue 20230404114115

Amazon ha anunciat que invertirà 4.000 milions de dòlars en Anthropic i que tindrà una posició de propietat minoritària a l'empresa amb l'objectiu d'impulsar la intel·ligència artificial (IA), seguint l'estela d'altres big tech com Microsoft o Alphabet.

  • 184,70$
  • 0,58%

"Amazon i Anthropic anuncien una col·laboració estratègica que reunirà les seves respectives tecnologies capdavanteres en la indústria i la seva experiència en intel·ligència artificial (IA) generativa més segura per accelerar el desenvolupament de la futura base de models d'Anthropic i fer-los àmpliament accessibles per als clients d'Amazon Web Services (AWS)”, ha explicat la companyia.

En el marc d'aquest acord, Anthropic utilitzarà xips AWS Trainium i Inferentia per construir, entrenar i implementar els seus futurs models bàsics, beneficiant-se del preu, rendiment, escala i seguretat d'AWS. Les dues empreses també col·laboraran en el desenvolupament de la futura tecnologia Trainium i Inferentia.

Així mateix, AWS esdevindrà el principal proveïdor de núvol d'Anthropic per a càrregues de treball de missió crítica, incloent-hi la investigació de seguretat i el desenvolupament de futurs models bàsics. Anthropic planeja executar la majoria de les seves càrregues de treball a AWS, cosa que proporcionarà a l'empresa emergent la tecnologia avançada del proveïdor al núvol d'Amazon.

Anthropic assumeix un compromís a llarg termini per brindar als clients d'AWS a tot el món accés a generacions futures dels seus models bàsics a través d'Amazon Bedrock, el servei totalment administrat d'AWS que ofereix accés segur als millors models bàsics de la indústria. A més, oferirà als clients d'AWS accés primerenc a funcions úniques per a la personalització de models i capacitats d'ajust.

En base de l'acord entre les dues companyies, els desenvolupadors i enginyers d'Amazon podran construir amb models Anthropic a través d'Amazon Bedrock perquè puguin incorporar capacitats d'IA generativa a la feina, millorar les aplicacions existents i crear noves experiències per als clients en tots els negocis d'Amazon.

"Tenim un enorme respecte per l'equip i els models bàsics d'Anthropic, i creiem que podem ajudar a millorar moltes experiències dels clients, a curt i llarg termini, a través de la nostra col·laboració més profunda", ha afirmat Andy Jassy, ​ conseller delegat dAmazon.

"Els clients estan molt entusiasmats amb Amazon Bedrock, el nou servei administrat d'AWS que permet a les empreses utilitzar diversos models bàsics per crear aplicacions d'IA generativa a més d'AWS Trainium, el xip de capacitació d'IA d'AWS, i la nostra col·laboració amb Anthropic hauria d'ajudar els clients a obtenir encara més valor d'aquestes dues capacitats”, ha afegit.

Per la seva banda, Dario Amodei, cofundador i conseller delegat d'Anthropic, ha mostrat el seu entusiasme davant aquesta col·laboració i ha destacat que "des que vam anunciar el nostre suport a Amazon Bedrock l'abril, Claude ha observat una important adopció orgànica per part dels clients de AWS: En ampliar significativament la nostra associació, podem desbloquejar noves possibilitats per a organitzacions de totes les mides, a mesura que implementen els sistemes d'IA segurs i d'última generació d'Anthropic juntament amb la tecnologia de núvol líder d'AWS".

Anthropic, que és client d'AWS des del 2021, va ser fundada fa aproximadament dos anys per exexecutius de recerca d'OpenAI, i ràpidament s'ha convertit en un dels principals proveïdors de models bàsics del món i en un destacat defensor de la implementació responsable de la IA generativa.

El seu model bàsic, Claude, sobresurt en una àmplia gamma de tasques, des de diàlegs sofisticats i generació de contingut creatiu fins a raonament complex i instrucció detallada, mantenint alhora un alt grau de confiança i previsibilitat, igual que Claude 2, el seu model de darrera generació.

Noticias relacionadas

contador