ep jeff bezos fundador y consejero delegado de amazon
AMAZON

Amazon està en converses per adquirir MGM, l'estudi cinematogràfic darrere de la saga de James Bond, per uns 9.000 milions de dòlars, segons informa Financial Times citant persones familiaritzades amb l'assumpte.

Després d'una onada de 'megaconsolidacions', MGM és un dels pocs estudis de Hollywood que no ha estat engolit per un conglomerat més gran, ja que Warner Bros opera dins d'AT&T; Fox, sota Disney; Universal, dins de Comcast; i Paramount, dins ViacomCBS.

La ratxa d'acords al sector es va revifar aquest dilluns amb la notícia de la fusió de Discovery i WarnerMedia, en una carrera dels grups de mitjans tradicionals per augmentar la seva escala per competir amb les grans empreses tecnològiques en un negoci d'entreteniment regit per la reproducció en directe en línia.

A l'igual que altres estudis cinematogràfics, MGM s'ha vist molt afectada per la pandèmia de coronavirus. Com les sales de cinema han romàs pràcticament buides als Estats Units i Europa durant l'any passat, MGM va posposar quatre vegades l'estrena de la taquillera pel·lícula de Bond No Time To Die.

Amb la pel·lícula en suspens i l'augment de Covid-19 la tardor passada, Netflix va mantenir converses amb MGM per adquirir No Time To Die per a un llançament en reproducció en directe, però el preu que l'estudi volia era prohibitiu, van dir persones familiaritzades amb l'assumpte. L'estrena a cinemes està previst per al 30 de setembre al Regne Unit i el 8 d'octubre als Estats Units.

MGM compta amb una àmplia biblioteca de pel·lícules i sèries, com Fargo, The Handmaid's Tale i les pel·lícules d''El Hobbit i Bond.

El major accionista de l'estudi és el fons de cobertura Anchorage Capital, que va començar a comprar el deute de MGM el 2010 com a part d'un pla de fallida arran de la crisi financera. MGM va obtenir un benefici net de 29 milions de dòlars amb uns ingressos de 403 milions durant el primer trimestre.

contador