• Elles lideren la compra en línia en plataformes privades com vente-privee i Privalia
  • Els clients de la plataforma de Jeff Bezos realitzen una mitjana d'11 compres a l'any amb un import de 32 euros
ep amazon prime
AMAZON

Amazon consolida el seu lideratge al capdavant dels 'marketplace' a Espanya, per davant de plataformes com Aliexpress i eBay, segons es desprèn de l'estudi 'Els marketplace a Espanya' fet per Fintonic.

En concret, els clients de la plataforma de Jeff Bezos realitzen una mitjana d'11 compres a l'any amb un import de 32 euros de mitjana per adquisició, mentre que la despesa en Aliexpress és de 14 euros de tiquet mitjà i vuit compres anuals i en eBay el tiquet mitjà és de 15 euros, encara que els seus clients no solen comprar més de dues vegades l'any.

Pel que fa a les compres que es realitzen als 'marketplaces', l'informe mostra que hi ha clares diferències entre homes i dones a l'hora d'adquirir productes en aquestes plataformes.

A Amazon, el consumidor més habitual és home, entre 35 i 44 anys, que realitza una mitjana d'11 compres a l'any i presenta un tiquet mitjà de 34 euros, cinc euros més que les dones, que destinen 29 euros de mitjana per compra.

No obstant això, l'estudi mostra que els internautes homes d'entre 35 i 44 anys registren una despesa de 19 euros a eBay i les dones de 14 euros, mentre que en Aliexpress els homes d'entre 35 i 44 anys destinen 16 euros a cada compra i les dones, 11 euros.

D'altra banda, l'informe destaca que el mercat dels 'outlet online' compta amb molts adeptes a Espanya. La compra mitjana en plataformes com la francesa vente-privee és de 74 euros, mentre que en la seva filial, l'espanyola Privalia, descendeix fins als 64 euros.

No obstant això, la penetració d'aquests 'ecommerce' és especialment significativa entre les dones. Les internautes espanyoles de 45 a 54 anys són les més actives en vente-privee, on arriba a adquirir productes més de cinc vegades l'any. En Privalia, el segment d'edat és més jove, entre els 35 i 44 anys, i també registra una freqüència de compra més moderada que se situa en més de tres adquisicions anuals per client.

Noticias relacionadas

contador