amancio ortega inditex portada buena

Els més rics d'Espanya han augmentat la seva fortuna durant l'últim any. En concret, les 100 persones amb més riquesa són 1.500 milions més rics que l'any passat i sumen 148.200 milions d'euros, un 1% més respecte a la dada de 2018, segons les últimes xifres de Forbes. Amancio Ortega, el fundador d'Inditex, segueix al capdavant de la llista.

Les cinc primeres fortunes de la llista sumen 78.800 milions d'euros i suposen el 50,3% del total de la riquesa. Entre els rics més destacats es troba Amancio Ortega, Sandra Ortega, Rafael del Pino, Miguel Fluxà i Juan Roig.

Un any més, la llista de Forbes dels 100 espanyols més rics, la lidera lel propietari d'empreses com Zara. Amancio Ortega compta amb un patrimoni que supera els 63.000 milions d'euros, l'equivalent als 43 rics que el segueixen en la classificació. Durant l'últim any, ha augmentat la seva fortuna en 5.000 milions d'euros i manté la seva estratègia d'inversió en actius immobiliaris el valor net del qual s'estima en 7.500 milions. Per darrere se situa la seva filla, Sandra Ortega, amb 6.000 milions d'euros.

El patrimoni d'Amancio Ortega que supera els 63.000 milions, l'equivalent als 43 rics que el segueixen en la classificació

El tercer lloc recau aquest any en Rafael del Pino, accionista majoritari de Ferrovial, que amb més de 4.000 milions. Avança així el president d'Iberostar, Miguel Fluxá (3.000 milions), i a Juan Roig, president de Mercadona, que baixa al cinquè lloc amb 2.700 milions d'euros. Del Pino ha augmentat la seva fortuna en 1.100 milions més durant l'últim any, xifra que equival a 3 milions d'euros per dia.

Destaca que aquest any s'han incorporat a la llista de Forbes sis dones que exerceixen càrrecs de responsabilitat en empreses de referència. A Sandra Ortega, que ocupa el número dos, se sumen Alicia Koplowitz i Maria del Pino Calvo-Sotelo, vuitè i desè lloc de la llista amb 2.000 i 1.700 milions d'euros, completen el top 3.

De la resta del sector femení, destaquen les germanes Alicia i Mercedes Daurella (51a), accionistes de Coca-Cola Iberian Partners; Liliana Godía Guardiola (57a), accionista de Naturgy; Carlota Galán Ruiz (65a), accionista d'El Corte Inglés; les germanes Magdalena i Maria Canivell (84a), accionistes de Grifols; Aurelia Carulla (93a) d'Agrolimen; i Montserrat Grífols (94a), accionista de Grifols.

contador