amancio-ortega-450x338

Amancio Ortega també ha tret profit de l'última gran operació de Telefónica. En una de les seves rares incursions fora del sector real estate, el fundador d'Inditex va comprar a través de Pontegadea Inversions un 9,9% del negoci de torres de la companyia de telecomunicacions, que ha venut aquesta mateixa setmana per 7.700 milions d'euros a American Tower Corp.

  • 3,96€
  • 1,18%

Quan Ortega va entrar al capital de Telxius Telecom, el negoci estava valorat en uns 3.800 milions d'euros, segons dades compilades per Bloomberg, per la qual cosa ha obtingut un retorn del 103% amb l'operació.

"Quan Pontegadea va entrar en Telxius, el negoci de les torres no estava tan interessant com ara", afirma Ignacio Cantos, director d'inversions d'ATL Capital a Madrid. "Ha demostrat ser un molt bon moviment", reconeix. El vehicle inversor d'Ortega va publicar per primera vegada l'any passat el seu llistat de propietats i es va conèixer el seu patrimoni com el més gran de tot Europa amb 15.200 milions d'euros en actius.

A Espanya, el fundador d'Inditex és la persona més rica del país, amb una fortuna d'uns 66.500 milions d'euros. Des de la sortida a borsa d'Inditex, cap al 2001, Ortega s'ha embutxacat 9.000 milions només en dividends de la companyia.

Aquesta no és la primera vegada que Ortega surt de la seva zona de confort. El 2019, per exemple, va entrar al capital d'Enagás, la cotitzada de l'IBEX 35. En qualsevol cas, aquests moviments l'han ajudat a mitigar les pèrdues sofertes el 2020 a causa de la pandèmia, que el va fer perdre 9.000 milions de dòlars, més que ningú en tot el món.

Noticias relacionadas

contador