• No ha calgut constituir una societat per a aquesta activitat al mercat espanyol, ja que Pontegadea en comptava amb una
amancio ortega

Pontegadea, vehicle inversor del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha creat una filial immobiliària a Espanya per aglutinar tots els actius valorats en més de 1.600 milions d'euros, entre els quals destaquen la Torre Cepsa, dissenyada per l'arquitecte Norman Foster, i l’edifici Gran Via 32, on s'ubica una de les botigues més grans de Primark a Europa.

En concret, Pontegadea Immobiliària, que va tancar 2016 amb actius immobiliaris valorats en més de 6.700 milions d'euros, tindrà com a filial Pontegadea Espanya, una societat en què Ortega unificarà tot el seu negoci immobiliari al mercat espanyol.

Fonts pròximes a la companyia han explicat a Europa Press que Pontegadea Immobiliària ja comptava amb societats específiques als països on és present com els Estats Units, França, Regne Unit i Corea que concentraven l'activitat immobiliària del fundador del gegant tèxtil a cada un d'ells.

Es tracta de disposar d'una estructura "més homogènia" a tots els mercats on opera Pontegadea Immobiliària, matriu d'un grup de la qual pengen les diferents societats a cada país dedicades a l'activitat purament immobiliària, entre elles també Pontegadea Espanya.

De fet, segons han explicat les mateixes fonts, no ha calgut constituir una societat per a aquesta activitat al mercat espanyol, ja que Pontegadea en comptava amb una, Torre Nord Castellana, propietària de Torre Cepsa, adquirida a finals del passat any, per la qual cosa únicament ha canviat el nom a Pontegadea Espanya, a la qual ha incorporat l'activitat d'arrendament d'immobles a Espanya, segons publica el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME).

A més de la Torre Cepsa, que va comprar per 490 milions d'euros, i de l'edifici de Gran Via 32, Ortega té en la seva propietat altres edificis a Madrid com la Torre Picasso o l'edifici Castella 79, que alberga el Zara més gran del món.

El fundador i primer accionista d'Inditex ha ingressat aquest any un total 1.256.000 d'euros en concepte de dividends de la companyia a través de les societats Pontegadea Inversions i Partler, amb les quals controla una 59,294% de l'accionariat d'Inditex, davant els 1.108 milions que va percebre pel mateix concepte el 2016.

Ortega va tancar 2016 amb actius immobiliaris valorats en 6.719.000 d'euros, fet que suposa 661 milions d'euros més que un any abans, agrupats a la seva societat Pontegadea Immobiliària, que compta amb un patrimoni net de 6.485.000 d'euros, superior als 5.460 milions d'euros d'un any abans.

Ortega, que inverteix part dels dividends que rep d'Inditex al sector immobiliari, posseeix la major immobiliària espanyola, centrada a la compravenda i lloguer de grans edificis, que compta amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials , situats al centre de grans ciutats a Espanya, Regne Unit, França, Estats Units i Àsia.

Noticias relacionadas

contador