amadeus portada edificio logo azul

Amadeus (-4%) ha llançat una emissió d'obligacions convertibles per 750 milions d'euros i ha dut a terme un augment de la seva capital social per un import efectiu d'altres 750 milions davant l'impacte de la crisi del coronavirus.

  • 59,48€
  • 0,81%

La societat va posar ahir en marxa dos processos de col·locacions accelerades per dur a terme aquestes dues operacions a través d'un sindicat d'entitats format per J.P. Morgan com a entitat coordinadora global única i com a entitat col·locadora, i Citigroup i Crédit Agricole CIB com a entitats col·locadores.

Segons la informació remesa aquest divendres per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'import nominal de l'ampliació de capital ha ascendit a 192.307,69 euros, amb l'emissió de 19,23 milions d'accions, a un preu de 39 euros per títol, dels quals 38,99 euros corresponen a la prima d'emissió i 0,01 euros a l'import nominal.

Aquest preu d'emissió representa un descompte del 5,8% enfront del preu amb el qual van tancar ahir les accions de Amadeus ( 41,39 euros).

El percentatge del capital social d'Amadeus representat per l'ampliació de capital és d'un 4,5% amb anterioritat a l'operació i posteriorment, d'un 4,3%.

La companyia, que espera lliurar les noves accions als inversors cap al 8 d'abril, ha assumit un compromís de no transmissió ('lock-up undertaking') enfront de l'entitat coordinadora global i les entitats col·locadores, subjecte a les excepcions habituals en aquesta mena de compromisos, per un període que comença la data del contracte de col·locació, i finalitza al cap de 90 dies naturals des de la inclusió de les noves accions al Sistema d'Interconnexió Borsària.

OBLIGACIONS CONVERTIBLES AMB UNA PRIMA DEL 40%

En el cas de les obligacions, l'import nominal s'ha fixat també en 750 milions d'euros. El valor nominal de les obligacions serà de 100.000 euros cadascuna, seran emeses alhora, i tindran un cupó del 1,5% anual que es pagarà semestralment al venciment, en quotes idèntiques.

Tret que siguin convertides, amortitzades o recomprades i cancel·lades abans, Amadeus explica que les obligacions seran amortitzades alhora el 9 d'abril de 2025.

Les obligacions seran convertibles en accions al preu inicial de conversió, que ha estat fixat a 54,60 euros, representant una prima d'un 40% sobre el preu d'emissió de l'acció en l'augment de capital. El preu de conversió inicial de les obligacions estarà subjecte als ajustos habituals.

Les accions inicialment subjacents a les obligacions representen aproximadament un 3% del capital social total d'Amadeus després de l'ampliació de capital. La companyia sol·licitarà l'admissió a negociació de les obligacions al Mercat Obert del Mercat de Valors de Frankfurt abans del 9 de maig de 2020.

La societat i les entitats col·locadores han signat aquest divendres un contracte de subscripció sobre les obligacions. Per tal de facilitar la cobertura de certs obligacionistes, s'han col·locat aproximadament 1,35 milions d'accions, representatives d'un 0,3% del capital social de la societat després de l'ampliació de capital, a un preu de 39 euros per acció, el mateix preu de l'ampliació de capital simultània realitzada per la companyia.

La subscripció i desemborsament de les obligacions s'espera que tingui lloc cap al 9 d'abril de 2020. La societat i les seves filials han assumit un compromís de no transmissió ('lock-up undertaking') similar al signat per a l'ampliació de capital.

La reacció dels analistes no s'ha fet esperar, i des de Credit Suisse no sols han reiterat la recomanació d''infraponderar' els títols de Amadeus, sinó que han rebaixat un 14% el seu preu objectiu, fins als 41,76 euros, deixant poquíssim marge de pujada a l'acció (41,39 euros).

Noticias relacionadas

contador