• Assegura que segueix preparant la sortida en borsa d'una participació minoritària de la seva filial al Regne Unit, O2
ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete
El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.EUROPA PRESS

El president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, no seguirà l'estela de "grans adquisicions" que va marcar el seu antecessor en el càrrec, César Alierta. Segons ha reconegut, no ho farà perquè Telefónica ja és "una de les deu majors companyies de telecomunicacions del món" i, per tant, no li cal. Això sí, ha assegurat que segueix preparant-se per treure a borsa una participació minoritària de la seva filial al Regne Unit, O2, a finals d'any.

  • 4,22€
  • 1,73%
El president de Telefónica descarta que la companyia surti del país com a conseqüència de la victòria del 'Brexit'

"La resposta és no. Amb 350 milions de clients som una de les deu majors companyies de telecomunicacions del món i això ens dóna accés a una plataforma que ens permet veure què està passant", ha assenyalat en una entrevista a 'Financial Times' respecte a la possibilitat que Telefónica porti a terme grans adquisicions.

No obstant això, Álvarez-Pallete sí que ha afirmat que segueix obert a una consolidació dins els mercats nacionals i ha recordat que la companyia va gastar 16.000 milions d'euros per impulsar les seves operacions a Alemanya i Brasil durant els últims cinc anys. Referent a això, ha apuntat que, tot i les especulacions que apuntaven a una unió d'O2 amb els negocis de banda ampla de Sky o Virgin Media, les mateixes oportunitats de fusió que s'han donat en altres països no existeixen al Regne Unit.

"Estem veient alguns d'aquests actors fins i tot menys actius en el negoci mòbil. Per això, no veiem cap tendència ara mateix que ens forci a considerar alternatives al Regne Unit", ha explicat. Així mateix, sobre el mercat britànic, el president de Telefónica ha descartat que la companyia surti del país com a conseqüència de la victòria del 'Brexit' i ha explicat que l'important retard en la subhasta d'espectre al país ha donat a la companyia l'oportunitat d'enfortir seva posició després del bloqueig de Brussel·les a la venda de la seva filial O2 al seu rival Three.

"Estem creant els fonaments per assegurar-nos que millorem encara més la nostra posició competitiva al Regne Unit. Estem preparats per participar activament en la subhasta d'espectre. Mentre parlem, la companyia s'està preparant per a una OPV, de manera que tenim una agenda completa al Regne Unit", ha remarcat.

En aquest sentit, també ha subratllat que una altra prova del compromís de Telefònica amb el país malgrat el 'Brexit' és que la despesa de capital (CAPEX) d'O2 s'ha incrementat un 31% el primer trimestre, fins als 193 milions d' lliures (218 milions d'euros).

Així mateix, Álvarez-Pallete seguirà de prop el procés de sortida a borsa de l'empresa polonesa de telefonia mòbil Play Communications, que realitzarà la major OPV al sector europeu de les telecomunicacions des de la de Telefónica Deutschland el 2012, per veure la demanda dels inversors en empreses amb només xarxes mòbils. "Pensem que hi ha gana per elles", ha postil·lat.

Noticias relacionadas

contador