• Telefónica continua buscant sortides per reduir el seu gran deute
  • La venda de la seva filial anglesa O2 és el 'gran pas’ que els inversors segueixen esperant
Pallete-telefonica-2

Telefónica està considerant la sortida a borsa de la seva filial argentina, una mesura que l'ajudaria a recaptar fons aprofitant la gana dels inversors pel mercat emergent, segons informa Bloomberg.

  • 4,24€
  • 0,33%

L'empresa està estudiant una oferta pública d'una participació de la seva unitat argentina segons fonts familiaritzades amb l'operació que no van voler ser citades. Segons l'agència, la venda d'accions és una de les alternatives que s'estan estudiant, ja que Telefónica també podria explorar un altre tipus de solucions, com acords de xarxa compartida amb altres operadors. No s'han pres decisions definitives, han afegit aquestes fonts.

Un portaveu de Telefónica no va voler fer comentaris sobre aquesta informació a l'agència Bloomberg. Una OPV (oferta pública de venda) de la seva filial l'Argentina suposaria un pas més en l'objectiu principal de Telefónica, que se centra en reduir el seu actual deute de 48.800 milions d'euros.

El passat 11 de maig, Telefónica va anunciar un benefici net durant el primer trimestre de 779 milions d'euros, cosa que va suposar un increment del 42,2% respecte al mateix període de l'any previ. Llavors, els experts advertien que el comportament del deute no resultava clarament positiu. Abans de publicar els seus resultats de 2016, l'operadora va anunciar la venda de fins a un 40% de la seva filial Telxius a KKR per 1.275.000. No obstant això, els inversors continuen esperant el que seria 'el gran pas' en aquest objectiu de reducció de deute, la venda de la seva filial del Regne Unit, O2.

Argentina és el segon major mercat de Telefónica a Llatinoamèrica després del Brasil. L'any passat va representar el 5,9% de les vendes mundials.

Noticias relacionadas

contador